Pentru început trebuie să menționăm că din totalul celor 1115 respondenți, 34% au refuzat să dea un răspuns sau au declarat că nu ar vota niciun partid politic dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare. 

Peste un sfert dintre ei au spus că și-ar dat votul pentru Partidul Socialiștilor, iar alți 12% pentru Partidul Acțiune și Solidaritate. Partidul Democrat ar acumula 7%. Celelalte formațiuni s-ar situa sub pragul electoral de 6%. 

Totuși, dacă îi excludem pe indeciși sau pe cei care au declarat că nu ar vota cu niciun partid, graficul final arată altfel. Pe lângă PPDA care ar acumula 7%, pragul electoral l-ar atinge și Partidul lui „Șor” și cel al comuniștilor. 

Dacă e să comparăm cu rezultatele Barometrului Opiniei Publice din decembrie 2017, atunci trebuie să menționăm că atât PSRM, cât și PAS au înregistrat o scădere în opțiunile de vot ale cetățenilor, în timp ce democrații și-au dublat numărul de simpatizanți.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!