În textul mesajului, Codreanu se referă la „rușinoasele minciuni” legate de legătura sa cu Renato Usatîi, dar și despre atacurile din scrutinul electoral local:

„Un decalog lung și lămuritor, sper.

1. Dumnezeu mi-e martor, nu mi-am propus să pierd timpul pe scandaluri și circ în această campanie electorală. Dar când programul electoral al unora se rezumă fie la un sul de hârtie igienică, fie la minciuni gogonate, e nevoie să scoți din mocirlă adevărul. Inclusiv pentru a-i blinda pe susținătorii noștri cu argumente clare în fața clovnilor electorali.

2. Una dintre cele mai rușinoase minciuni vehiculate este legătura mea cu Renato Usatîi. În prostia lor, papagalii Facebook-ului nu realizează că se cam bat cap în cap acuzațiile lor. Cum să acuzi pe cineva că este concomitent și omul lui Plahotniuc, și omul lui Usatîi în condițiile în care cei 2 sunt în război deschis?!? Dar nu mă miră dacă e să ținem cont că Dodon și Șor mă acuză că sunt omul americanilor după întâlnirea pe care am avut-o la Chișinău cu foști membri din stafful lui Donald Trump. Pe scurt, am ajuns omul tuturor.

3. Cum să acuzi pe cineva că ar avea înțelegeri secrete cu altcineva dacă singurul argument este o captură video dintr-un eveniment public? Dragi jeimsbonzi, înțelegerile secrete nu se fac/se afișează pe arterele principale ale Chișinăului. Să știți. De fapt, sunt sigur că știți. Aveți experiență în acest sens.

4. Am atașat niște imagini. Le luăm cronologic. 30 septembrie 2015. Emisiune cu Natalia Morari. După emisiune, în cadrul discuției, ne vine amândurora ideea că ar fi binevenită o dezbatere unioniști vs. antiunioniști.

5. Următoarea imagine - după ce am încercat să îl contactez telefonic fără succes, pe 2 octombrie, îi scriu lui Renato Usatîi pe Fb. Vedeți textul. Numărul a rămas același.

6. A patra imagine - pe 15 octombrie, organizăm o conferință de presă a Blocului Unității Naționale pentru a vorbi despre Forumul Public și a condamna neinvitarea noastră.

7. A treia imagine. În drum spre Info Prim Neo, îl văd pe Renato Usatîi. Acesta organiza un marș pe bulevardul Bănulescu-Bodoni. Fără a mai ezita, merg direct spre el, conștient că suntem live pe privesc.eu. M-am asigurat că sunt surprins cum îi strâng mâna ca să pot spune public, ulterior, că l-am invitat (așa cum i-am invitat în repetate rânduri pe socialiștii lui Dodon) la o dezbatere despre ReUnire. Și dacă ar fi refuzat, să spun că îi este frică și să creăm o mică vâlvă în acest sens.

8. I-am trimis un SMS Nataliei Morari în care i-am spus că Renato a acceptat. Îmi pare rău. Nu mai am telefonul de atunci pentru a proba SMS-urile trimise. Urma să organizăm dezbaterea la TV7. Dar, între timp, presiunile lui Plahotniuc asupra lui Usatîii s-au întețit și acesta a plecat la Moscova. Ulterior, nu a mai acceptat niciun fel de dezbatere.

9. Atât. Simplu. Punct. Acești așa-ziși politicieni, extrem de iresponsabili, care au profitat de mesajul unionist pentru a ajunge la treuca puterii și a face tranzacții susținând oficial colegi de alianță pe care mimează că îi atacă acum, sunt disperați. Inventează. Atacă. Mint. Am auzit că pregătesc alte câteva intoxicări pe care vor să le arunce pe piață. Urât, foarte urât. Noi trebuie să îi compătimim și să le pregătim sicriul politic în care îi vom băga pe 20 mai.

10. Am primit mai multe informații prin care să îi atac pe cei care mă atacă. Sunt înregistrări video cu unul dintre cei care se pretinde mare familist și care este surprins cum își consumă trăirile sufletești și, mai ales, fizice cu un membru al organizației de tineret al partidului. Am primit informații privind un alt concurent care suferă acut de mania jocurilor de noroc și care a fost dus de colegii de partid în repetate rânduri la psihoterapeut pentru a fi ajutat. Am informații și despre trei dosare penale ale unui concurent electoral, în care este direct inmplicată și o rudă cu poziții înalte a acestuia. Etc., etc., etc. Nu voi publica aceste informații compromițătoare și le-am interzis și colegilor care au acces la ele să o facă. Vreau un alt fel de politică! Vă asigur că putem face și un alt fel de politică! Vreau să fim politicieni la care cetățenii să se uite cu respect și încredere!

P.S. Am publicat mesajele dintr-o conversație privată doar pentru că această conversație are un singur participant. Nu aș fi publicat mesajele trimise de altcineva niciodată”.

Acest material este un Advertorial Politic și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.