Constantin Codreanu a făcut referire la avertismentul primit de la Consiliul Electoral de
Circumscripție Chișinău (CECC), pe motiv că a postat pe pagina sa de Facebook, în data de 9  mai, fotografii în care apare alături de președintele României, Klaus Iohannis. De asemenea, este invocată o altă fotografie în care Codreanu apare alături de un cetățean american, fost membru în staff-ul lui președintelui american, Donald Trump, aflat într-o vizită la Chișinău.
Consiliul a respins partea sesizării PSRM cu referire la excluderea lui Codreanu din cursa
electorală, însă a dispus sancționarea acestuia prin avertisment și a decis ca sesizarea PSRM să fie remisă Judecătoriei Chișinău, pentru a se expune asupra faptelor enunțate de către socialiști.

Constantin Codreanu îi acuză pe socialiști că manipulează opinia publică și autoritatea
electorală, făcând referire la art. 52 din Codul electoral. Ei afirmă că „Este păcat că sunt ajutați de CECC, pentru că în același Cod Electoral la art.1 se spune clar că agitație electorală reprezintă acţiunile de pregătire şi difuzare a informaţiei, care au scopul de a-i determina pe alegători să voteze pentru unii sau pentru alţi concurenţi electorali. Deși nu există niciun temei juridic pentru această contestație, CECC a ales să ne avertizeze și vedem o cooperare condamnabilă între un concurent electoral și o instituție care ar trebui să asigure democrația și să fie echidistantă”, a explicat Codreanu.

„Mai mult, faptul că a fost trimisă în instanță această contestație reprezintă o ilegalitate.
Odată aplicat un avertisment, nu ai cum să fii pedepsit, a doua oară, pentru aceeași faptă. Vedem aceeași cooperare între Plahotniuc și Dodon ca în cazul alegerilor prezidențiale. Cei doi exponenți ai puterii lansează aceste atacuri pentru a ne scoate din cursa electorală și pentru a pune presiune asupra alegătorilor”, a mai spus candidatul PUN Constantin Codreanu.

În aceeași ordine de idei, Vlad Țurcanu, purtător de cuvânt și persoană de încredere a
candidatului Codreanu a prezentat date concrete care arată că socialiștii au folosit surse neoficiale cu o proveniență necunoscută, dovadă fiind publicitatea stradală a socialiștilor.

„Socialiștii au subevaluat prețul pe care l-au plătit pentru publicitatea stradală, inclusiv
pentru panouri și LED-uri. Aceștia au declarat cheltuieli de 160 de mii de lei pentru publicitate
stradală, iar în realitate suma este cel puțin de două ori mai mare. Conform unor oferte de preț pe care le-am solicitat, LED-urile ar costa 7000 de euro și nu 1000 de euro, așa cum au declarat socialiștii la CECC. În cazul celor 27 de afișe stradale pe care membrii staff-ului nostru le-auidentificat și fotografiat, socialiștii ar fi trebuit să plătească peste 200 de mii de lei, în condițiile în care ei au declarat 160 de mii de lei pentru un număr de 60 de afișe. Se creează iarăși impresia implicării unor offshore-uri din Bahamas și din alte paradisuri fiscale, la fel ca în alte campanii electorale”, a declarat Vlad Țurcanu.

Candidatul Constantin Codreanu a făcut un apel către cetățenii municipiului Chișinăului,
îndemnându-i să iasă la vot pe 20 mai și să sesizeze orice abatare electorală.

„În urma nenumăratelor semnale de alarmă primite privind un posibil furt al voturilor
unioniste, avem un plan concret pentru a combate aceste fraude. Colectăm la numerele de telefon 022 260 009 și 069 457942 toate informațiile privind fraudele care se pregătesc și îi așteptăm pe toți cei care dețin informații să ni le transmită. Încurajăm fiecare votant să își înregistreze votul la adresa codreanuprimar.md/vot sau la numerele de telefon menționate. La finalul alegerilor vom putea astfel compara voturile obținute pe fiecare secție și vedea inadvertențele. În ziua alegerilor vom avea o platformă specială de sesizări, pe care centralizăm și publicăm neregulile, iar reprezentanții noștri la CEC vor întreprinde măsurile necesare”, a explicat candidatul PUN.

„Pe 20 mai nu este vorba doar despre niște candidați și nici despre niște alegeri, ci despre
viitorul nostru și despre modul de a face politică la Chișinău și în Republica Moldova. Vă îndemn să ne ajutați să semnalați toate fraudele și să le demonstrăm celor care conduc Republica Moldova că suntem mai puternici decât ei”, a conchis Codreanu.

Acest material este un Advertorial Politic și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.