Precedentul altor scrutine electorale arăta primele rezultate pe sectoare și suburbii chiar din a doua zi după alegeri. Potrivit CEC-ului, asemenea date se prezentau doar în cazul alegerilor locale generale sau a altor scrutine care aveau loc în toată țara, iar alegerile noi de ieri nu ar face parte din aceeași categorie.

La direcția comunicare CEC, redacției noastre i s-a comunicat că e nevoie, mai întâi, de totalizarea proceselor verbale, care este un proces de durată.

Conform codului electoral, instanţele de judecată, în termen de 10 zile de la data primirii rapoartelor consiliilor electorale de circumscripţie, confirmă sau infirmă printr-o hotărâre legalitatea alegerilor din fiecare circumscripţie electorală şi o transmit, în termen de 24 de ore după adoptare, Comisiei Electorale Centrale şi consiliilor electorale de circumscripţie respective, care publică rezultatele definitive.

Astfel, la CEC ni s-a sugerat să mai răbdăm, motivând prin faptul că „înțelegem că informarea este importantă, dar corectitudinea este și mai importantă”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!