„Marea Britanie este determinată să oprească fluxul banilor iliciţi”, a declarat un purtător de cuvânt al premierului britanic Theresa May, după ce parlamentarii au afirmat că banii proveniţi din Rusia, spălaţi de instituţiile financiare britanice, reprezintă un pericol la adresa securităţii naţionale.

„Nu este nimic altceva decât următoarea mişcare a competiţiei neloiale şi neprietenoase”, a declarat însă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. „Investitorii din orice ţară ar putea fi puşi într-o astfel de situaţie în urma acţiunilor Marii Britanii, când investiţiile lor vor fi numite „bani murdari”, a adăugat Peskov, referindu-se la raportul „Aurul Moscovei: Corupţia rusă în Marea Britanie”.

O comisie din Parlamentul britanic a avertizat luni că Guvernul permite „cleptocraţilor şi celor care încalcă drepturile omului să folosească Londra pentru a-şi ascunde activele dobândite prin corupţie pentru a evita sancţiunile”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!