Studiul, publicat pe Science Daily, afirmă în mod concludent că aproape toate cazurile de leucemie au la bază un motiv biologic. Boala este cauzată de o infecție. Copiii cei mai vulnerabili sunt cei care au un sistem imun nepregătit pentru a face fața infecției.

„Sper că acest studiu va avea un impact real asupra vieților copiilor. Cea mai importantă concluzie e că majoritatea cazurilor de leucemie la copii pot fi prevenite. Acest lucru poate fi făcut la fel cum se poate face în cazul de boală autoimună sau de alergii - probabil, cu ajutorul unor intervenții simple și sigure pentru a expune copiii la o gamă diversă de „microbi” obișnuiți și inofensivi”, a spus autorul studiului, profesor Mel Greaves de la Institute of Cancer Research, Londra.  

Leucemia este cel mai răspândit tip de cancer la copii. În țările industrializate, peste 20% de cazuri de cancer sunt cazurile de leucemie.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!