PDM, despre înregistrarea cu mâna dreaptă a lui Plahotniuc: „Este o mizerie”

PDM, despre înregistrarea cu mâna dreaptă a lui Plahotniuc: „Este o mizerie”

„Nu ne lăsăm atrași în niciun fel de speculații. Pentru noi este mizerabil orice tip de înregistrare care s-ar produce”. Așa au comentat democrații înregistarea audio, difuzată de Jurnal TV, în care secretarul PDM, Constatin Botnari, spunea că Igor Dodon nu este concurentul partidului, cu referire la alegerile prezidențiale din 2016. Cât ține de interceptarea unei discuții pe care a avut-o Andrei Năstase și mama acestuia, vicepreședintele PDM, Vladimir Cebotari, a făcut referire la „unele forțe străine care fac jocuri politice la Chișinău”.

„Nu ne lăsăm atrași în niciun fel de speculații. Pentru noi este mizerabil oricare tip de înregistrări care s-ar produce - ascunse, fățișe sau de oricare altă natură. Credem că este foarte înjositor și batjocoritor fară de alți oameni, cei care folosesc astfel de tipuri de instrumente. Credem că cetățenii noștri sunt destul de înțelepți să nu se lase prinși în momeala unor astfel de jocuri murdare și josnice. Cei care fac astfel de jocuri, rămâne pe seama lor să le accepte sau nu. Este irațional să mai discutăm dacă astfel de înregistrări ar fi valabile sau ar fi o făcătură. Noi știm foarte bine cum aceste lucruri pot fi și sunt deseori jonglate de unii care le lansează în spațiul public. Haideți să fim maturi, acesta este îndemnul nostru”, a spus Vladimir Cebotari, cu referire la înregistarea audio cu secretarul PDM, Constantin Botnari.

Cât despre interceptarea discuției telefonice pe care a avut-o Andrei Năstase cu mama acestui, Cebotari a declarat că „și această înregistrare este o mizerie”. „Acest lucru este strașnic dacă se întâmplă la noi în republică. Trebuie să urmărim cine și cu ce scop a folosit acest lucru. Este o zicală - Atunci când cauți cine a comis o faptă, caută pe cel care a avut de beneficiat în urma acestei fapte”, a adăugat democratul.

Publicitate

Deși Năstase a spus că înregistrare poate fi făcută doar de instituțiile statului, precum Procuratura sau SIS, Cebotari a menționat că „a văzut în spațiul public mai multe înregistrări, dar știe foarte bine că acele înregistrări nu au fost făcute de instituțiile statului”. „Noi cunoaștem cât de adânc și în societate, și în instituții, au pătruns unele forțe străine, care fac jocuri politice la Chișinău”, a spus democratul.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal