Chirtoacă sugerează că Plahotniuc a scos-o pe Herța de la Apă-Canal. Pe cine indică drept potențial șef nou

Chirtoacă sugerează că Plahotniuc a scos-o pe Herța de la Apă-Canal. Pe cine indică drept potențial șef nou

Fostul primar, Dorin Chirtoacă, a reacționat pe Facebook la demisia Veronicăi Herța de la Apă-Canal Chișinău. Potrivit lui Chirtoacă, Herța ar fi plecat după ce ar fi fost presată de liderul PD, Vlad Plahotniuc. Chirtoacă pomenește și numele unui potențial locțiitor. Potrivit ex-edilului, ar fi vorba despre fostul șef al Fabricii de Sticlă, Valeriu Meșca.

„Domnule Plahotniuc, eu am numit-o pe Veronica Herță director la Apă-Canal, dumneata ai capacitate, curaj, bărbăție să ieși acum și să spui că ai scos-o abuziv, cu presiuni și amenințări pe Veronica? De ce te ascunzi, doar ai toată puterea? Dumneata, cu „imperii” în toate domeniile dai afară din serviciu o mamă care crește de una singură un copil. Sau să iasă măcar cineva în locul dumitale să zică că a scos-o și îl pune pe Valeriu Meșca. Nimeni nu iese. Bucură-te! Din Republica Moldova, ați adus-o la Republica Mută. Însă totul e până la o vreme, nu ești mici primul și nici ultimul dictator de pe lumea asta, dar din Moldova - sigur, ultimul”, a scris Chirtoacă.El a numit-o pe Veronica Herța „un manager recunoscut și respectat de toți, inclusiv de cei care erau în opoziție”.„De ce este scoasă din funcție atunci, pentru că este membru PL? Pentru că a scos Apă-Canal din faliment aducând-o în premieră la profit? Că a relansat proiectul european de 63 milioane Euro? Pentru că a contractat reconstrucția stației de epurare care va fi gata în 900 de zile?Pentru că a adus transparenta și corectitudine în Apă-Canal? Care mai este sensul astăzi în RM să fii un manager bun?”, se întreabă liberalul. Chirtoacă a sugerat că la ședia întreprinderii ar veni fostul șef la Fabrica de Sticlă, Valeriu Meșca. „E de la PD. Iar Primăria și CMC sunt muți, au ordin să tacă, deși Apa-Canal aparține 100% CMC, municipalității, adică locuitorilor Chișinăului. Care sunt performanțele lui Valeriu Meșca la falimentara Fabrică de Stat de Sticlă, aparținând Ministerului Economiei, care este la PD de 10 ani?”, se tot întreabă Chirtoacă.

Herța și-a dat demisia în această după-amiază, fără a oferi explicații, făcând aluzii că evită să mai lucreze la întreprindere din nedorința de a se supune.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal