
VIDEO, UPDATE. Mark Zuckerberg, audiat în parlamentul European: Siguranța utilizatorilor va fi mereu mai importantă decât profitul
Mark Zuckerberg este audiat în Parlamentul European. CEO Facebook răspunde întrebărilor privind sustragerea datelor a peste 87 de milioane de utilizatori de către Cambridge Analytica. Audierea are loc în contextul în care Uniunea Europeană va introduce noi reguli de protecţie de datelor, în această lună, reguli pe care Facebook a spus că le va respecta.
・
UPDATE 20:19 Fondatorul Facebook a declarat în deschiderea audierii sale că siguranţa utilizatorilor platformei de socializare va fi întotdeauna mai importantă pentru el şi echipa lui decât profitul.
Mark Zuckerberg a vorbit despre schimbările pe care compania le-a făcut în urma izbucnirii scandalului Cambridge Analytica.
Acesta a menționat limitarea volumului de date pe care le pot colecta aplicaţiile.
„Facebook joacă un rol pozitiv în derularea alegerilor în întreaga lume prin ajutarea liderilor politici să intre în contact direct cu alegătorii. Sunt determinat să construiesc în continuare instrumente care să aducă oamenii împreună în moduri semnificative", a declarat Mark Zuckerberg în Parlamentul European, potrivit antena3.ro.
Fondatorul Facebook a sfătuit utilizatorii să verifice setările privitoare la siguranţa aplicaţiilor pe care le folosesc.
Facebook a recunoscut, la începutul acestei luni, că datele a până la 87 de milioane de utilizatori ai platformei de socializare ar fi putut fi obţinute de compania Cambridge Analytica, care a lucrat pentru preşedintele american Donald Trump în timpul campaniei sale electorale din anul 2016.
Regulamentul general de protecţie a datelor în Uniunea Europeană (EU's General Data Protection Regulation - GDPR), care va intra în vigoare pe 25 mai, are scopul de a le oferi utilizatorilor mai mult control asupra modului în care datele lor personale sunt stocate şi folosite online. Firmele care vor încălca regulamentul vor fi sancţionate cu amenzi considerabile.
Zuckerberg, care s-a scuzat de mai multe ori pentru scurgerea de informaţii în acest caz, a spus în aprilie, în faţa Congresului SUA, că regulamentul UE mai strict ar putea servi drept un model puternic la nivel global, relatează digi24.ro.