Ele sunt în top! Cele mai bune idei de la Startup Weekend Women

Ele sunt în top! Cele mai bune idei de la Startup Weekend Women

Cafenele literare, încălțăminte pentru persoanele cu diabet și o platformă de invitații online sunt cele mai bune idei de la prima ediție Startup Weekend Women, un concurs de afaceri care a adunat zeci de tinere din Chișinău și alte localități.

Prima ediție Startup Weekend Women Chișinău a adunat zeci de tinere și tineri, care, timp de 54 de ore, au format 7 echipe și au generat și dezvoltat idei de afaceri împreună cu experți din diverse domenii. Cele mai interesante idei de startup-uri au fost premiate cu granturi și abonamente la Generator Hub.

Cea mai bună idee: O platformă pentru invitații online. Autorii: Victoria Rotarenco și Alexei Erșov. Premiul: 7000 de lei și un abonament de trei luni la Generator Hub

Publicitate

„Totul a apărut de la dificultatea de a monitoriza publicul care urmează să vină la un eveniment, de aceea m-am gândit că ar fi o idee bună de a crea o aplicație prin care poate fi accesat numărul invitaților, prin care ai posibilitatea de a trimite și recepționa mesaje de la invitați. Deja ne gândim să integrăm aplicaţii precum Viber, Messenger, email sau SMS. Asta ar economisi timpul organizatorului, pentru că nu va fi nevoit să sune fiecare invitat în parte. Datorită mentorilor evenimentului, am reușit să generam mai multe opțiuni de dezvoltare a ideii noastre”, povestește câștigătoarea Victoria Rotarenco.

...

Locul II: Încălțăminte pentru persoanele cu diabet. Autorii: Alina Stoian, Viorica Mihăluță și Constantin Hîncu. Premiul: 5000 de lei și abonament de trei luni la Generator Hub

Tinerii și-au propus să creeze o bază de date, unde, în urma scanării, să fie incluși parametrii tălpii. Acces la ea va avea atât pacientul, cât și întreprinderile producatoare de încălțăminte, pentru ca acestea să producă încălțăminte la comandă cât mai comodă pentru persoanele cu diabet zaharat.

...

Locul III: Cafenele literare. Autorii: Ana-Maria Brînză, Tatiana Coțofan, Cristian Iaconi, Iana Cornilov. Premiul: un grant de 3000 de lei

„În cofetării, de regulă, este gălăgie și nu există locuri amenajate pentru lectură, ca și în bookshop-uri. De aceea, nouă ne-a venit ideea de a crea un loc unde să poți citi și, în același timp, să poți savura o cafea. Ne bucurăm că am venit la eveniment și am reușit să facem o echipă câștigătoare”, spune Tatiana Coțofan.

...

Startup Weekend Women Chișinău a fost o premieră pentru Republica Moldova, fiind prima ediție dedicată tinerelor și având ca scop motivarea lor de a-și crea propriile afaceri.

Sursa foto: Facebook.com/HubGenerator/

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal