Din iunie curent, nămolul de la Stația de Epurare nu va mai fi deshidrat în saci geotube. Totul se datorează instalării a două centrifugi, care vor prelucra nămolul mult mai repede. Prin urmare, este în plin proces finalizarea construcției plăcilor de beton pe care vor fi amplasate cele două centrifugi. 

Abia ajuns în fotoliul de director, Valeriu Meșca a dat deja asigurări că instalarea centrifugilor se va face în termenii prevăzuți în contract. „Preconizăm treptat să modernizăm întregul proces de epurarea a apelor uzate. La moment am cumpărat din sursele proprii două centrifugi care ne vor permite să tratăm nămolul conform standartelor europene. Această investiție a costat furnizorul de apă circa opt milioane de lei, dar ne va aduce economii. Mai mult, nămolul tratat nu va avea așa umiditate înaltă și va putea fi folosit în agricultură, fără ca să mai fie depozitat în saci geotube”, a declarat Valeriu Meșca. Cel puțin, asta reiese din comunicatul emis presei.

Ulterior, proaspătul șef a vizitat și Departamentul Mentenanță, în cadrul căruia au loc atât lucrări de reparație a utilajelor, macanismelor existente, dar și reparații curente ale blocurilor administrative subordonate furnizorului de apă. Valeriu Meșca a cerut responsabililor să facă o analiză exactă a cheltuielilor de întreținere a mașinilor din dotare pentru a decide, ulterior, dacă e mai convenabilă procurarea mașinilor noi.

Ieri, Veronica Herța a anunțat că și-a dat demisia și că aceasta i-a fost acceptată. Ulterior, colegul de partid Dorin Chirtoacă a spus că aceasta ar fi plecat în urma unor presiuni

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!