Clădirea roșietică de pe str. Mihai Eminescu 70 este deja în plin proces de demolare. Fiind încă din anii 90 o proprietate privată, aceasta nu este nici monument istoric. „Clădirea în cauză nu are statut de edificiu protejat și, la timpul său, specialiștii nu au depistat că aceasta ar avea o valoare istorică”, a precizat pentru Agora directorul Agenției Naționale de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, Ion Ștefăniță. El a mai adăugat că deși clădirea aduce plus-valoare urbei, aceasta nu poate fi protejată de stat, nefiind în registrul monumentelor aflate sub protecție.

Video: Anetta Dabija/Facebook

Arhitectul-șef al Capitalei, Sergiu Borozan, a declarat pentru TV8 că în locul acestei clădiri va fi construit un bloc locativ și centre comerciale. Din panoul informativ din preajma clădirii, aflăm că autorizația de demolare a fost eliberată pe 4 mai 2018.

Foto: Anetta Dabija/Facebook

Iată cum arăta clădirea înainte să fie demolată:

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!