Potrivit unui comunicat emis de Guvern, premierul a spus că autoritățile publice centrale „vor documenta situația și vor interveni așa cum au făcut-o se fiecare dată”.

Din cauza unei datorii de peste 2,3 milioane de lei a Primăriei Bălţi faţă de gestionarul poligonului de deșeuri, autospecialele nu au unde transporta gunoiul. Funcţionarii susțin că nu au bani pentru a achita această datorie, dar nu dispun nici de surse suficiente pentru transportarea deșeurilor, se arată în comunicat. 

La finele lunii decembrie 2017, Guvernul s-a implicat în soluționarea crizei deșeurilor de la Bălți. Fostul primar Renato Usatîi spunea atunci că această situație a fost creată intenționat de democrați. PDM-ul l-a acuzat însă atunci pe liderul Partidului Nostru de proasta gestionare a problemei.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!