FOTO. La ce evenimente #cuvin dedicate deschiderii sesonului estival poți merge în următoarele două săptămâni

FOTO. La ce evenimente #cuvin dedicate deschiderii sesonului estival poți merge în următoarele două săptămâni

Următoarele două săptămâni abundă de evenimente deosebite cu vin și despre vin. Fiecare din ele merită să fie vizitate și cu siguranță weekendurile vor fi mai relaxante. Iată care sunt opțiunile. 

Sparkling Night at Cricova

În această sâmbătă sunteți invitați la Sparkling Party by Cricova, unde veți fi răsfățat cu spumante savuroase, muzică de excepție și un show de lumini absolut spectaculos. Mai mult, în premieră vei putea admira stelele chiar în Orașul Subteran.

Rezervați-vă un loc la Sparkling Party și nu ratați cea mai luminoasă seară a lunii Mai, care va include degustarea celor mai bune spumante de marca Cricova, excursie în Orașul Subteran; cinema în aer liber, vizita planetariului amenajat special pentru acest eveniment și un concert incendiar cu participarea: Sun Stroke Project; Tatiana Cerga și Andrei Glavan; Karafizi & The Roof; Nikorason’g; Lidia Isac.

Mai mule detalii găsiți aici.

Strawberry Day la Chateau Vartely

Pe 10 iunie, Chateau Vartely Vă invită la o nouă ediție - STRAWBERRY DAY | WINE COCKTAILS. Va fi o ediție pasională în care vinul va face mariaj cu căpșune delicioase pentru a crea cele mai elegante cocktailuri. Oaspeții evenimentului vor beneficia de un pachet ALL INCLUSIVE în baza căruia se vor delecta nelimitat de cocktailuri răcoritoare din vin și căpșune, carne și legume la grătar, deserturi și înghețată, excursie prin vinărie, poze memorabile și desigur căpșune din abundență. Atmosfera și voia buna va fi acompaniată de muzică live pe parcursul zilei. Pentru cei mici și pici se vor organiza distracții ghidate și monitorizate împreună cu animatorul Capșoonel. Și mai mult, fiecare oaspete va avea parte de un CADOU - PAHAR PERSONALIZAT CHÂTEAU VARTELY, în semn de recunoștință și profundă fidelitate față de iubitorii vinurilor Château Vartely.Oferta include și transportul tur-retur din Chișinău.

Informație suplimentară găsiți aici.

Ziua Națională a Vinului Rosé

Castel Mimi organizează pe 09 iunie un eveniment deosebit care va celebra vinul rosé. Și ca de fiecare dată Castel Mimi ne va impresiona cu un program artistic de excepție, cu multe surprize și cel mai important va organiza o proiecție a castelului în nuanțe rose, iar renumitul havuz muical va dansa în straie roz.Detalii despre agendă și despre bilete urmează să fie postate aici.

Hello Summer at Chateau Purcari

Publicitate

Château Purcari, va da start sezonului estival pe 09 iunie. La eveniment Vă așteaptă o combinație sublimă dintre frumosul palpabil și vizibil al naturii cu muzică de calitate, vinuri selecte și bucate delicioase! Atmosfera vibrantă va fi completată de un show de excepție din partea SunStroke Project.Asigurați-vă un bilet la petrecere și nu ratați șansa de a începe vara într-un loc de vis, acompaniat de aroma bucatelor la grătar și savoarea unui pahar revigorant de Sangria!În program: excursie, degustare de vin, concert în aer liber, lansare de lampioane.

Mai mule detalii despre tipurile de bilete găsiți aici.

Iar dacă sunteți în căutarea unor evenimente culturale, nu neapărat legate de vin, dar care se combină perfect cu un pahar răcoritor de Fetească, atunci nu trebuie să ratați următoarele:

Aerobis Balloon Fiesta

AEROBIS BALLOON FIESTA este unicul festival de baloane cu aer cald din Moldova. Zborul cu balonul este o experientă deosebită pentru toţi pasionaţii de aventuri, iar Moldova văzută de la înălţime este magnifică. Ediția din anul curent va întruni circa 12 echipe din 6 țări. În acest an aniversăm 10 ani de ballooning în Moldova, iar evenimentul se anunță a fi unul grandios și inedit. Orheiul Vechi a fost ales drept locație pentru zborurile de dimineață, ceea ce va oferi evenimentului splendoare și va permite accesul liber pentru vizitatori, atât din țară, cât și din străinătate. Zborurile de seara și spațiul amenajat pentru Festival vor fi la Centrul de Instruire al S.A. Moldtelecom, s. Ivancea. Aerobis vă asigură că fiecare moment pe care îl petreceți în înaltul cerului va fi plin de magie și amintiri extraordinare.

Agenda evenimentului, dar și detalii vizavi de rezervările pentru zbor în cadrul festivalului găsiți aici.

Festivalul Mai Dulce

Cel mai dulce festival din estul Europei - Mai Dulce - are loc în acest an pe 27 mai. Această ediție este dedicate celui MAI DULCE Bal al Monștrilor! Dacă sunteți dornic de a degusta deserturi artizanale tradiționale, locale, internaționale și raw vegane; sau să petreceți o zi plină de activități distractive alături de copii; sau pur și simplu sunteți în căutarea unui obiect deosebit produs de artizani și producători locali, atunci mergeți la Mai Dulce.

Mai mule detalii despre eveniment și bilete găsiți aici.

Festivalul Duminica Mare

Duminica Mare este o sărbătoare închinată vegetației pământului și naturii dătătoare de viață. Este considerate a fi Cea mai îndelungată zi de duminică din an, atunci când vegetația crește abundent, când gospodarii își înfrumusețează gospodăria cu frunzar, iar gospodinele aștern covoare groase de iarbă, corovatic, pelin şi alte plante mirositoare de câmp, când se pregătesc copturi speciale, se încondeiază oua. Sunteți invitați să sărbătoriți Duminica Mare la Domulgeni, unde veți participa la un spectacol etnofolcloric, veți urmări parada portului popular și veți încinge o horă de sărbătoare. Pentru copii au fost pregătire un șir de activități tradiționale.

Mai mule despre eveniment aici.

Festivalul iProsop

La fel de Duminica Mare sunteți invitat în satul Selemet să participați la cea de-a doua ediție a festivalului iProsop, ca să descoperiți cele mai frumoase tradiții autohtone din zona de Sud a Republicii Moldova. Pe 27 mai, doar la iProsop aveți ocazia să admirații cele mai frumoase ținute ale portului național, în cadrul expozițiilor celor mai talentați meșteri populari din Cimișlia, care abia așteaptă să vă învețe cultul confecționării prosopului țesut manual! Vă așteaptă cele mai gustoase bucate de la sud, concursuri gastronomice, master-classuri și rețete locale.

Mai mule despre eveniment aici.

Metro Food Fest

Una din cele mai gustoase petreceri a începutului de vară - FOOD FEST. Powered by Metro!Pregătiți-vă împreună cu familia pentru marea adunare a iubitorilor de delicii culinare și distracție în aer liber. La festival veți descoperi o mulțime de activități și veți avea suficient timp să gustați din toate bucatele pregătite pentru oaspeții evenimentului, care vor putea fi combinate cu o răcoritoare sangria cu vin alb sau roșu.

Mai mule despre eveniment aici.

Festivalul Descoperă de la Butuceni

Festivalul de muzică clasică în aer liber - DescOPERĂ revine cu cea de-a III-a ediție. Acesta va avea loc, în perioada 15-17 iunie, în amfiteatrul natural de la Butuceni, care asigură o sonoritate ideală pentru orchestra simfonică și vocile soliștilor de operă. Festivalul va avea trei seri de spectacole.Evenimentul face parte din campania de promovare a Moldovei ca destinație turistică, „Fii Oaspetele Nostru” și este organizat sub egida brandului turistic de țară Pomul Vieții și a brandului național Vinul Moldovei. Oaspeții vor avea posibilitatea să viziteze siturile, mănăstirea, complexele rupestre creștine, muzeul și gospodăriile oamenilor care păstrează atmosfera secolelor trecute, dar și să participe la masterclass-uri culinare inedite, pregătite de gazdele evenimentului.

Mai mule detalii despre eveniment și bilete găsiți aici.

Autor: Veronica Tomescu, www.winetours.md.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal