
Cum să alegi corect crema de protecție solară? Iată sfaturile specialiștilor
Vara și-a intrat în drepturi cu mult soare și temperaturi peste limita normei. Așa cum vine perioada concediilor și a vacanțelor pe litoral, este esențial de urmat sfaturile specialiștilor pentru a evita situațiile neplăcute în cazul expunerii îndelungate la soare.
・
Natura ne-a dotat cu un mecanism perfect de reglare, care să ne protejeze de soarele excesiv și să ne limiteze aflarea sub influența directă a razelor solare. În cazul în care întrecem un pic măsura, ne facem roșii ca racul, ba chiar ne putem alege cu insolații, șocuri termice și arsuri, care se lasă uneori și cu vezicule.
Pentru a evita aceste situații, trebuie să ne expunem la soare cât mai dozat, ca să ne obișnuim ușor corpul cu razele solare. Specialiștii recomandă să începem cu câteva minute de băi de soare pe zi. Doar așa bronzul va fi unul frumos, arămiu și uniform, iar pielea noastră nu va avea de suferit din cauza arsurilor.
Important este să nu uităm de produsele cosmetice speciale, care reprezintă cea mai eficientă metodă de protecție solară. În farmaciile din capitală asortimentul acestora este unul destul de vast, fapt care ne face alegerea complicată.

Cosmeticele din această categorie au diferiți factori de protecție. De la SPF patru până la SPF 50 și chiar 80. Iar specialiștii rețelei de farmacii „Hippocrates” confirmă, din propria experiența, că cele mai eficiente produse de protecție solară sunt cele din gama Gerovital Sun, Gerovital Sun Derma+, Ziaja Sun, Corine du Farme Sun și Biocon.

Și tot ei ne explică ce înseamnă acest SPF (Sun Protection Factor). Este vorba de factorul de protecție solară, care indică cât timp ne putem afla la soare, fără ca să fim cumva afectați. De exemplu, indicele SPF zece înseamnă că, fără o astfel de cremă de protecție, pielea noastră ar rezista la soare doar cinci minute, după care ar începe să se înroșească. În cazul în care am folosi o cremă cu factorul de protecție zece, am rezista la soare timp de 50 de minute fără nici o problemă. Și asta pentru că produsele de protecție solară cu factor SPF formează pe suprafața pielii un strat protector reflectorizant. Respectiv, zece minute sub soare fără nici o cremă de protecție echivalează cu 300 de minute de bronz cu o loțiune SPF 30, uniform și corect aplicată.

Prin urmare, este important să nu uităm că sănătatea pielii noastre depinde de produsul de protecție solară ales. Iar pentru a evita urmările mai grave, „Hippocrates” recomandă, în primul rând, să reducem expunerea excesivă la soare. Acest lucru este cel mai fiabil remediu împotriva razelor solare necruțătoare. Dacă planificați o baie de soare, protejați-vă pielea cu haine lejere de culoare albă, care să acopere o suprafață cât mai mare a corpului, cum ar fi pantalonii sau fustele maxi, tricourile și bluzițele cu mâneci lungi. Iar cel mai corect ar fi să ne bronzăm de dimineață, până soarele atinge zenitul, adică până în jurul orei 10:00-11:00, dar și după ora 16:00. Timpul aflării la soare nu ar trebui să depășească două ore.
Iar umbrela de paie nu ne protejează de razele solare. Respectiv, specialiștii recomandă ca în primele zile de odihnă să nu ne bronzăm deloc sub razele directe ale soarelui, pentru a nu ne expune pericolului, iar în orele amiezii să rămânem în camera hotelului sau în lobby și să savurăm o băutură răcoritoare.
Este important să nu uităm să ne protejăm și părul de razele ultraviolete nocive, iar pentru aceasta avem nevoie de tot felul de pălării, eșarfe și chipiuri. Cele mai potrivite sunt cele din fibre naturale. Iar ochii îi protejăm cel mai bine cu ajutorul ochelarilor de soare polarizați.
Este recomandat ca, înaintea expunerii la soare, să nu ne spălăm cu săpun și să nu folosim alte loțiuni, decât cele protectoare. Acestea distrug stratul protector al pielii și o face mai sensibilă la radiațiile UV. La fel, nu se recomandă să folosim grăsimi minerale, cum ar fi vazelina sau glicerina, care au proprietatea de a amplifica acțiunea razelor solare, la fel ca lentilele, și care pot cauza arsuri.
Este de menționat și faptul că alcoolul și soarele sunt două lucruri incompatibile, deoarece alcoolul desensibilizează pielea.
Și excesul de zel ne poate dăuna. Băile de soare îndelungate nu doar ne afectează sănătatea, dar accelerează îmbătrânirea pielii și a corpului. Un bronz uniform și frumos necesită folosirea obligatorie a cremelor de protecție solară, iar protejarea de razele solare este vitală pentru sănătatea noastră. Cu ajutorul acestor produse, vom savura soarele din plin, iar beneficiile acestuia și ale vacanțelor de vară vor fi enorme pentru o sănătate de invidiat.

Nu uitați, farmaciile „Hippocrates” sunt mereu alături, mereu cu grijă. Să fiți sănătoși!
P.