„Dvs ați strigat jos Greceanîi, jos Dodon. Dar ați mers la ei în partid”, a menționat moderatoarea emisiunii.

„Da, eu am trecut la ei în partid, dar acesta era riscul meu politic. Când am venit în partid ratingul acestuia era de doar 1%. A fost riscul meu politic”, a spus Ion Ceban. 

„Vreau ca oamenii să vă cunoască ca un politician pe care pot sau nu crede. Erați pe scenă și strigați jos Dodon, jos Greceanîi. Peste câțiva ani sunteți cu ei într-un partid și sunteți candidatul lor la funcția de primar. Oamenii care stăteau în piață, pe care ați încercat să îi convingeți că toți vor răspunde, că veți veni la putere și vor răspunde. Oamenii cum trebuie să vă asculte? Când le spuneți ceva pot să aibă încredere?”, a fost întrebat sociaistul. 

„Am spus că a fost riscul meu politic. Eu am explicit de ce am făcut-o de mai multe ori. Spre deosebire de cei care au rămas în PCRM, inclusiv domnul Voronin, eu nu mi-am schimbat pozițiile politice. Eu continui să lucrez”, a declarat candidatul.

„Dar când strigați de pe scenă jos Dodon, jos Greceanîi, înseamnă că oamenii, atunci când vă ascultă promisiunile, trebuie să ia în calcul faptul că peste câțiva ani o să vă schimbați poziția, fiindcă o să se schimbe circumstanțele?”, a precizat moderatoarea.

„Oamenii trebuie să judece după faptele mele, nu după promisiunile pe care le fac”, a răspuns Ceban.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!