Serghei Skripal - un fost colonel din cadrul serviciilor miliare ruse de informaţii GRU, care a trădat divulgând Londrei numele a zeci de spioni, şi fiica sa Iulia au fost găsiţi inconştienţi pe o bancă, în oraşul englez Salisbury, pe 4 martie.

Membri ai personalului spitalului la care au fost internaţi au declarat pentru BBC că unii dintre ei s-au întrebat dacă vor cădea şi ei victimă neurotoxinei.

Directoarea medicală a spitalului Christine Blanshard, întrebată care este impactul otrăvirii pe termen lung asupra sănătăţii membrilor familiei Skripal, a răspuns că prognosticul este incert.

„Răspunsul onest este că nu ştim”, a declarat ea într-un interviu acordat emisiunii BBC Newsnight.

Londra a acuzat Moscova că este vinovată de otrăvirea celor doi, iar guverne occidentale, inclusiv cel american, au expulzat peste 100 de diplomaţi ruşi. Rusia respinge orice implicare în otrăvire şi a ripostat cu aceeaşi monedă.

Iulia Skripal a declarat săptămâna trecută pentru Reuters că recuperarea a fost ”înceată şi dureroasă” şi că a fost norocoasă că a supravieţuit.

Membri ai personalului spitalului au declarat că s-au aşteptat ca cei doi să moară în urma otrăvirii.

„Totul arăta că nu vor supravieţui”, a declarat Stephen Jukes, un consultant în terapie intensivă care i-a tratat timp de o săptămână după ce au fost internaţi.

El a precizat că echipa medicală a crezut iniţial că aceştia au luat o supradoză de opiacee, însă diagnosticul s-a schimbat rapid.

Citiți mai departe pe Digi24.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!