VIDEO. Octavian Țîcu, despre bătaia din club și „paramilitarii” lui Plahotniuc

VIDEO. Octavian Țîcu, despre bătaia din club și „paramilitarii” lui Plahotniuc

Fostul boxer Octavian Țîcu a comentat cazul bătăii din fața unui club de noapte, în urma căreia a decedat un tânăr de 30 de ani. Potrivit lui, dacă nu exista acest deces, opinia publică nici n-ar fi aflat despre această bătaie, pentru că guvernarea ascunde cazurile în care sportivi sunt implicați în altercații. „Se tărăganează dosarul. Dacă n-ar fi fost acest deces, în general nu s-ar fi știut de bătaie, așa cum nu se știe de mulți băieți bătuti, așa cum se întamplă cu regularitate. E o regulă în care ei trăiesc, ca în anii 90. Noi am trecut această perioadă. E o complicitate sută la sută a structurilor de forță, a poliției și a organelor de anchetare cu puterea”, a declarat Octavian Țîcu în cadrul emisiunii Important de la TVC 21.

„Puterea a vrut sa îi acopere pe acești băieți. Cazul lui Țuțu e un exemplu relevant că omul care este compromis a devenit deputat. Și a devenit pentru mulți un caz de emulație. Am vazut chiar pe mașini abțibilduri cu capul lui Țuțu, care a devenit un element de emulație. Tinerii se raportează la el, și, în esență, este o mediocritate sportivă”, mai crede ex-ministrul Tineretului și Sportului, afirmând că este important ca cei implicați în bătaia respectivă să ajungă pe banca acuzării: „Altfel vom avea senzația ca nu avem siguranța unde trăim”.

https://agora.md/videoframe/6195/620

Publicitate

Istoricul a mai spus că federația de arte marțiale pe care o conduce Dorin Damir, care este finul democratului Plahotniuc, „nu are nimic cu performanța sportivă”.

„Ei își fac meciuri și aranjează titluri de campioni mondiali. Ei și-au facut titlurile aici in Moldova, aduc sportivi străini cu care se înțeleg, îi platesc, și își fac aici titluri”, mai spune Țîcu, fost boxer profesionist.

Citește și: „E un caz regretabil și ieșit din comun”. Dorin Damir: Ignat și Pârgaru nu sunt membri ai Federației K1

Potrivit lui, în spatele acestor cluburi de lupte există o structură de baieti bine antrenați care execută comenzile guvernării. „Sunt soldatii regimului care apăreau și GBC-ul de proteste. Acești paramilitari, agențiile de paza si securitate care sunt la cheremul regimului, și care se suprapun cu structurile statului; este o asigurare triplă. Cel mai important instrument este Procuratura și CNA-ul, care acționează selectiv, și asta e un tot întreg”, a adăugat Octavian Țicu.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal