Parlamentarul eurosceptic britanic a exprimat prudenţă în legătură cu invitaţia adresată oficialilor britanici de a participa la negocierile de la Bruxelles pe tema bugetului Uniunii Europene pentru perioada 2020-2027. Apare riscul ca Marea Britanie „să înceapă să asume responsabilităţi” în procesul decizional bugetar european, după care „ar putea primi nota de plată” la final.
Cu toate acestea, Jacob Rees-Mogg a lăsat deschisă posibilitatea ca Marea Britanie să adere din nou la Uniunea Europeană după ieşirea programată în martie 2019. Orice decizie de reintegrare în UE „ar fi una a electoratului” britanic, a subliniat politicianul eurosceptic.
Electoratul britanic a votat, la limită, în 2016, în favoarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Fostul premier David Cameron a organizat, după promisiuni făcute în campania electorală, un referendum privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană. După o campanie marcată de puternice accente populiste, 51,89% dintre alegători s-au pronunţat, pe 23 iunie 2016, în favoarea ieşirii Marii Britanii din UE. Împotriva Brexit au votat 48,11% dintre britanici.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.