Antrenorul lui Aurel Ignat, despre crima de la clubul de noapte: Nu vă lăsați duși în eroare de către jurnaliștii provocatori

Antrenorul lui Aurel Ignat, despre crima de la clubul de noapte: Nu vă lăsați duși în eroare de către jurnaliștii provocatori

Nicanor Trocin, antrenorul lui Aurel Ignat, sportivul reținut în cazul crimei din fața unui club de noapte unde a fost ucis în bătaie un tânăr de 30 de ani, a venit cu un mesaj pe Facebook către presă și cetățeni. Trocin, care spune că regretă cele întâmplate și condamnă aplicarea loviturilor sportive față de oamenii pașnici, spune că presa caută să-l denigreze pe discipolul său. Antrenorul afirmă că societatea s-a grăbit să-l condamne pe Ignat, iar în loc să țină cont de prezumția nevinovăției, l-au numit criminal. El a mai cerut să nu se amestece politica și sportul și a făcut apel la „oamenii cu scaun la cap”: „Nu vă lăsați agitați de jurnaliștii provocatori”.

„Vizavi de acel incident indiscutabil tragic vin cu condoleanțe sincere față de familia decedatului, exprimându-mi profundul regret de cele întâmplate. Condamn radical aplicarea procedeelor de luptă față de persoanele pașnice. Mai mult că atât ireproșabil nu accept comportamentul dezordonat, înjositor, amoral în public. Am dorit să accentuez aceste momente ca lumea să înțeleagă, indiferent de faptul că sunt antrenorul lui Aurel Ignat nu accept un astfel de deznodământ al conflictelor. Asta nu înseamnă că tolerez bătaia de joc față de sportivi, față de antrenori, față de conducătorii de federații care se dedică în întregime viața pentru a duce faima țării peste hotarele ei”, a scris Trocin.

El i-a criticat pe cei care-l lipsesc pe Ignat, de pe acum, de prezumția nevinovăției.

Publicitate

„Celor ce aruncă cu murdărie în K-1, în federație, vreau să vă adresez o întrebare. Voi ce ați făcut pentru noi, pentru ridicarea imaginii sportului? Rușine să vă fie. Ați stat precum o să fie și în continuare prin cluburi, restaurante, distracții cu alcool și droguri, chiuieli și curveală peste margini, pe când în săli cresc adevărații patrioți ai acestei țări. Anume ei vă fac mândri să mai recunoașteți că sunteți moldoveni și tot voi sunteți cei care îi trădați îi murdăriți cu prima ocazie apărută. Nu au cerut și nu vor cere de la voi nimic decât recunoștința, stima din care se alimentează pentru a uita necazurile lor. Pentru informare să știți faptul că o bună parte din ei nu au strictul necesar în viața lor. Bătăi au fost și o să fie indiferent de timpuri. Esențial este să nu ne pierdem cumpătul și simțul omenesc în a face concluziile”, a mai scris antrenorul.

El a purces să critice presa, despre care scrie că nu-i pasă de cele întâmplate.

„De la o bătaie spontană apărută, aidoma gogoașelor la vale s-a ajuns la politic. Începutul cardabaletului, deznodământul și uitați-vă și ținta finală. În tot acest timp am fost apelat de nenumărate posturi de televiziune, ziare. Astea doreau să audă până la urmă cuvintele care li-ar fi putut da posibilitatea să lege tragedia întâmplată cu federația, cu conducerea ei, cu anumite partide pentru a denigra autoritatea oamenilor de valoare în spatele căreia stă foarte multă dedicare. Killerii informativi astăzi doresc să asocieze munca noastră cu incidentul petrecut, pentru ca boșii lor să aibă câștig de imagine”, afirmă sportivul.

Citiți întreaga postare mai jos:

https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fnicanor.trocin%2Fposts%2F2117481368523609&width=500

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal