VIDEO. Scumpirea carburanților, subiect de dispută în Parlament. Voronin: „Vinovat e Ghimpu”. Ghimpu: „Nu ați dormit bine noaptea?”

VIDEO. Scumpirea carburanților, subiect de dispută în Parlament. Voronin: „Vinovat e Ghimpu”. Ghimpu: „Nu ați dormit bine noaptea?”

Noile prețuri plafon de aproape 20 de lei pentru benzină și 18 lei pentru motorină, stabilite de ANRE, au ajuns subiect de dispută în Parlament. Deputata PL Alina Zotea-Durnea a cerut audierea șefului ANRE, Tudor Copaci, însă propunerea nu a fost susținută. Inițiativa a stârnit însă discuții aprinse. Comunistul Vladimir Voronin a pus vina pe umerii liberalului Mihai Ghimpu. „Ce, nu ați dormit bine azi noapte? Ce e cu dvs?”, a răspuns Ghimpu.

„La 29 mai, ANRE a anunțat prețurile plafon pentru următoarele două săptămână. Este vorba de o majorare fără precedent la benzină și motorină. Asta va duce la scumpiri în lanț la toate categoriile de produse și servicii. În societate au apărut deja îndemnuri de a organiza acțiuni de protest. De asta propunem audierea directorului ANRE”, a menționat Alina Zotea-Durnea.

Iar comunistul Vladimir Voronin a îndemnat deputații să-i mulțumească lui Mihai Ghimpu pentru scumpiri. „12 ore a exercitat funcția de președinte și a emis decizia ca să fie scos pragul de import al automobilelor conform limitei de vârstă. Ați făcut din Moldova „metalalom”. Iată de ce se majorează prețurile. ... Tu când ai vorbit, eu am tăcut, frumoaso. Ați făcut-o pentru interese, te-ai folosit de ocazie”, a spus Voronin.

Publicitate

„Ați avut un președinte care habar nu avea ce înseamnă legea. Ceea ce ziceți dvs hotărăște Parlamentul, da nu președintele prin decret. Halal de funcția de opt ani pe care ați avut-o. Toată sala râde de dvs. Vă referiți la niște aiureli, pe care azi noapte le-ați visat. Azi mașina nu mai este un lux, dar o necesitate. Ce, nu ați dormit azi noapte? Ce e cu dvs? Mi-e milă”, a răspuns Mihai Ghimpu.

Liberal-democratul Vadim Pistrinciuc a menționat că, dacă tendințele de scumpire vor continua, trebuie de minimalizat efectele acestei creșteri”. Democratul Corneliu Dudnic l-a îndemnat „să nu inducă cetățenii în eroare, fiindcă prețurile cresc în toate țările europene”.

Și socialiștii au solicitat audierea directorului ANRE, dar și a ministrului Economiei. Propunerea nu a fost însă susținută. „Înseamnă că guvernarea nu este interesată de ceea ce se întâmplă în țara noastră”, a spus președintele fracțiunii PSRM, Zinaida Greceanîi.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal