Oficial: 5 companii au fost premiate pentru contribuția lor la dezvoltare durabilă

Oficial: 5 companii au fost premiate pentru contribuția lor la dezvoltare durabilă

Cinci companii au fost premiate pentru contribuția lor la dezvoltare durabilă. Printre acestea sunt o fabrică de mobilă, o companie IT și o companie care produce echipamente de curățenie. Decernarea premiilor a avut loc ieri, în timpul Galei Businessului Moldovenesc.   

Categoria „Contribuţie importantă la dezvoltarea durabilă” include premiile „Mercurul de Aur” și Medalia de Aur.

La categoria „Mercurul de Aur” au fost premiate mărcile comerciale LACTIS, PROGRAIN ORGANIC și CONFORT, pentru realizări în domeniul eficienței energetice, a siguranței alimentelor și a gestionării deșeurilor. Medalia de Aur a fost decernată mărcilor comerciale STUDIO WEBMASTER și KARCHER pentru promovarea echipamentului ecologic, susținerea unui stil de viață sănătos în rândul angajaților, eficiență energetică și alte practici în concordanță cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă.

Despre companiile premiate LACTIS este una dintre cele mai vechi întreprinderi de comercializare a laptelui, având 240 de angajați care produc un sortiment larg de cașcavaluri tari, semitari, topite și afumate. Prograin Organic este o companie de dezvoltare a agriculturii organice, al cărei scop principal constă în promovarea și implementarea tehnologiilor speciale de creștere a cerealelor organice. Fabrica Confort oferă o gamă largă de mobilă pentru casă și birou și are o echipă de peste 700 de angajați. Webmaster Studio este o companie care oferă servicii IT persoanelor juridice. Activitatea companiei este axată pe crearea și promovarea site-urilor, elaborarea software, baze de date și sisteme de business. Karcher este o companie specializată în technologie de curățenie. Concepută inițial ca o afacere de familie, Karcher angajează acum peste 10 600 de persoane. Premiile pentru contribuție la dezvoltare durabilă sunt acordate de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie. Această distincție se acordă companiilor care promovează dezvoltarea durabilă prin reducerea consumului de energie și apă, gestionarea durabilă a deșeurilor, eforturile de retenţie a cadrelor şi alte inițiative relevante. Inițiativa are ca scop implicarea sectorului privat în schimbul de cunoștințe și mobilizarea fondurilor pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD), altfel cunoscute ca Obiective Globale, sunt un apel universal la acțiune pentru a pune capăt sărăciei, proteja planeta și asigura faptul că toți oamenii se bucură de pace și prosperitate. Republica Moldova s-a angajat ca până în anul 2030 să realizeze 106 ținte pentru o viață mai bună.

Sursa: Serviciul de comunicații PNUD Moldova

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.