„Am votat pentru că îmi pasă. Asta îi îndemn pe toți: să iasă din casă dacă le pasă. Doar așa putem vorbi despre continuarea dezvoltării europene a Chișinăului și doar așa putem vorbi despre faptul că chișinăuienii vor avea un primar al lor, anume prin participare la vot. Pe 3 iunie 2007 a fost primul tur și azi este al doilea tur când subsemnatul își încheie mandatul, chiar dacă nu a fost de bunăvoie”, a declarat Dorin Chirtoacă. 

Fostul edil, a mai adăugat că rezultatul de astăzi va dicta direcția de dezvoltare a Capitalei. 

„După cum o să voteze locuitorii Chișinăului, așa va fi viitorul primar. Avem șansa să continuăm proiectele europene cu implicarea primarului, dar pentru asta e nevoie să ieșim la vot. Dacă vom avea un rezultat pro-europen, la Primărie nu va fi ușor, dar cel puțin se va merge înainte și se va pune capăt și dictaturii care o avem la nivelul republicii la alegerile parlamentare. Dacă avem un rezultat pro-euroasiatic va fi mai complicat și vom avea continuarea uzurpării puterii la Primărie prin alte scheme împreună cu dictatura de la nivelul central”, a mai subliniat Chirtoacă. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!