La alegerile de astăzi au participat 248 674 de votanți. Astfel, candidatul care reușește să obțină cel puțin 124 338 de voturi poate fi considerat câștigător. 

Până la această oră au fost numărate peste 237 145 de voturi, iar 123 399 dintre acestea    sunt în favoarea lui Năstase. Diferența dintre cei doi candidați este de circa 10 000 de voturi. Astfel, potrivit datelor preliminare liderul Platformei DA poate fi declarat noul primar de Chișinău.  

Andrei Năstase este președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, iar în campania electorală a mai fost susținut de Partidul Acțiune și Solidaritate și de Partidul Liberal Democrat din Moldova. 

Năstase are 42 de ani, este căsătorit și are trei copii. De profesie este avocat, meserie pe care a practicat-o până în 2015. Andrei Năstase nu a mai ocupat până în prezent nicio funcție publică. 

PROMISIUNI ELECTORALE:

- Audit general la Primărie

- Fond de rezervă pentru profesori și cadre didactice în sumă de 45 de mln de lei,

- Spații pietonale și piste pentru bicicliști,

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!