„Îi mulțumesc domnului Ceban pentru felicitări. L-am și văzut în momentul în care plecam de la un post de televiziune, dar cel mai important lucru este ca această polarizare care se produce în Republica Moldova, să încercăm cumva cu toții să nu o amplificăm, să nu o intensificăm. Nu face bine nimănui. De aceea, ar fi bine ca toți consilierii, inclusiv domnul Ceban, să înțeleagă că avem nevoie de altceva la nivelul municipiului Chișinău și chiar la nivelul întregii țări. Avem nevoie de evoluție și nu de involuție. Sper că ei vor pune umărul cu tot ceea ce pot, au un grup de 19 mandate de consilier și ar putea să le pună în slujba oamenilor”, a spus Năstase în replica la felicitările lui Ceban, apărute pe o rețea de socializare. 

Întrebat dacă ar putea să-l facă viceprimar pe socialistul, Năstase a dat un răspuns tranșant.

„Nu, pentru că noi facem alianță cu oameni corecți, oameni onești, oameni care nu dau sub centură, oameni care țin la grijile și nevoile concetățenilor noștri. Nu vreau să discut nici pentru o secundă asemenea ipoteze. Nu facem alianță nici cu Plahotniuc, nici cu Dodon, nici cu candidații lor. Această țară are nevoie să se elibereze de tot ceea ce înseamnă binomul Plahotniuc - Dodon. Vreau să avem înțelegerea presei și a opiniei publice naționale și internaționale. Nu facem alianță cu mafia, niciodată”, a spus Năstase. 

Andrei Năstase a câștigat alegerile locale noi pentru funcția de primar general de Chișinău. Potrivit datelor preliminare oferite de Comisia Electorală de Circumscripție Electorală Chișinău, liderul PPDA a acumulat mai mult de jumătate din voturile celor care s-au prezentat astăzi la urne.

De amintit că, înainte de primul tur al alegerilor locale din Chișinău, socialistul Ceban a declarat că, în cazul victoriei la alegeri, el ar urma să-l numească pe Năstase în calitate de viceprimar pe probleme juridice.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!