Ruslan Codreanu i-a solicitat șefei Direcției Educație, Rodica Guțu, să vină cu o „monitorizare strictă”. „Ați aplicat mustrare aspră. Să iasă comisia peste două săptămâni cu un raport și o să vedem ce facem. Azi o să trimit demersurile necesare către Procuratură, Ministerul Justiției, să verifice activitatea grădiniței”, a spus Ruslan Codreanu.

Așa cum administrația instituției a fost mustrată, dar nu eliberată, primarul interimar a venit cu explicație pentru părinți. „Azi avem în jur de zece cazuri când oamenii sunt eliberați și restabiliți ulterior de instanță, iar Primăria după asta achită prejudiciile. De asta am ales mustrarea aspră, care este primul pas. Eu cer ca părinții să fie alături de mine și alături de colegii mei. Achitând timp de trei ani bani în contul grădiniței, iar acum să ceri răzbunare timp de o zi, nu este productiv”, a declarat Codreanu.

Primarul interimar a adăugat că la grădinița „Lăstăraș”, unde se achitau anual taxe ilegale de 14 milioane de lei, nu s-a făcut reparație. „Să nu mai fie mințiți părinții că dacă nu achită bani, grădinița nu se dezvoltă”, a spus acesta.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!