„Victoriile noastre abia urmează”. Președintele, critic la adresa locuitorilor Capitalei. Reacția lui Dodon la rezultatele alegerilor

„Victoriile noastre abia urmează”. Președintele, critic la adresa locuitorilor Capitalei. Reacția lui Dodon la rezultatele alegerilor

Igor Dodon a comentat pe Facebook rezultatele turului II de scrutin din Capitală, unde candidatul PPDA, Andrei Năstase, l-a învins pe socialistul Ion Ceban. Șeful statului a menționat „două aspecte importante”, printre care valorificarea susținerii pe care o au socialiștii în Chișinău în perspectiva alegerilor parlamentare și votul geopolitic al locuitorilor Capitalei. Totodată, acesta l-a criticat pe noul primar general, descriindu-l ca „populist” și „incompetent”.

„În legătură cu rezultatul alegerilor din municipiul Chișinău, le mulțumesc tuturor cetățenilor pentru participare la votare. Ei și-au făcut datoria, acum datoria trebuie să și-o facă primarul nou ales”, a spus Dodon.

„De asemenea, vreau să menționez două aspecte importante.

Publicitate

Mai întâi de toate, vedem că socialiștii au demonstrat din nou că se bucură de o încredere largă și de o susținere stabilă în Capitala țării. Aproape jumătate dintre alegători i-au oferit votul lui Ion Ceban.

Această încredere și susținere o vom valorifica peste un an, atunci cînd se va da lupta adevărată pentru Chișinău, pentru mandatul deplin de Primar General, de patru ani. Până atunci, Ion Ceban și echipa sa vor continua să lucreze în beneficiul Chișinăului și al chișinăuienilor”, a mai scris Igor Dodon.

„În al doilea rînd, constatăm că în Chișinău s-a dat iarăși un vot geopolitic, s-a votat ideologia, nu competența managerială reală. Deși pe durata mandatului de primar orășenii se plîng de gropi, de canalizare proastă, de construcții ilegale, de corupție și servicii necalitative, în campania electorală mulți dintre ei s-au arătat preocupați de probleme politice abstracte, nu de problemele reale ale orașului.

Acesta este un fenomen regretabil, care se repetă a câta oară, spre nefericirea tot a orășenilor, care pătimesc apoi patru ani de pe urma acestor preferințe emoționale de-o zi”, a adăugat șeful statului, după care a trecut la critica lui Năstase.

„Vom vedea ce management va demonstra Primarul General de această dată. Sperăm să nu permită degradarea catastrofală a orașului și să demonstreze că îi pasă de soarta Chișinăului.De altfel, Dorin Chirtoacă a fost un primar atît de prost, încât oricare alt primar de pe dreapta, inclusiv Andrei Năstase, ar putea fi o perioadă avantajat de comparația cu predecesorul său liberal.

În rest însă, pentru Andrei Năstase aceasta a fost o victorie a lui Pyrrhus, deoarece îi va dezvălui caracterul populist și incompetența, totodată îl va îndepărta de bătălii politice mai importante pentru el. Dar la acest subiect voi mai reveni cu alte prilejuri”, a scris el, menționând că „luptele și victoriile principale ale socialiștilor abia urmează, începând cu toamna acestui an”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal