Programul de robotică dedicat picilor creativi și inovatori a ajuns și în Moldova

Programul de robotică dedicat picilor creativi și inovatori a ajuns și în Moldova

Cel mai amplu program internațional în domeniul roboticii și tehnologiei pentru copiii s-a desfășurat în premieră în Moldova. Este vorba de FIRST LEGO League Junior, ediție dedicată copiilor cu vârsta cuprinsă între șase și zece ani, care a avut loc pe 1 iunie, la Tekwill. Evenimentul a adus împreună 30 de echipe din toată țara. 175 de copii, ghidați de 35 de antrenori, au participat la o expoziție captivantă de proiecte inginerești robotizate și descoperiri. Astfel, Moldova s-a alăturat celor peste 40 de țări în care au loc evenimentele FIRST LEGO League Junior și unei comunități de peste 70 de mii de copii din întreaga lume care participă la acest program.

În fiecare an, FIRST LEGO League Jr. propune o nouă și fascinantă provocare, inspirată din realitate, menită să stârnească creativitatea copiilor și să-i motiveze să cerceteze, să dezvolte și să testeze soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea. În sezonul acesta, provocarea a fost intitulată AQUA ADVENTURE - Aventura acvatică.

...

Publicitate

Pornind de la provocarea sezonului, fiecare echipă a construit și programat un model motorizat, utilizând seturi de robotică LEGO WeDo și piese LEGO. De asemenea, copiii au pregătit un poster special pentru a împărtăși experiența acumulată. În procesul de lucru, ei au dezvoltat aptitudini de bază în inginerie și programare, comunicare, prezentare, lucru în echipă și rezolvarea problemelor. Pe tot parcursul sezonului, echipele au lucrat respectând valorile fundamentale ale FIRST LEGO League Jr., care promovează spiritul de echipă, respectul reciproc, creativitatea și inovația.

...

Echipele au studiat importanța, circuitul și consumul apei și au elaborat soluții pentru îmbunătățirea modului de utilizare a apei acasă sau în comunitate. Timp de două luni, au cercetat activ o problemă pe care au identificat-o, unii dintre ei au efectuat și vizite în teren, la stații de epurare a apei. Cunoștințele acumulate s-au regăsit în proiecte ingenioase și modele inovatoare, precum sisteme de colectare și reutilizare a apei de ploaie, stații de epurare, piscine și aqua-parcuri, fântâni arteziene, spălătorii auto și diverse soluții care, în viziunea copiilor, ar putea optimiza considerabil consumul de apă potabilă, ar asigura accesul la apă și ar contribui la economisirea acesteia.

...

...

...

Juriul a rămas profund impresionat de prezentările și proiectele micilor inovatori, dar și de entuziasmul cu care aceștia și-au asumat rolurile și s-au dedicat unei cauze comune - de a dezvolta soluții ce pot schimba viața comunității. Trebuie de remarcat că și Juriul FIRST LEGO League Jr. este unul deosebit, iar jurizarea s-a desfășurat în formă de discuție prietenoasă cu membrii echipelor participante, pentru a afla detalii despre cercetarea și proiectele pregătite. Juriul a analizat soluțiile prezentate împreună cu copiii, le-a recunoscut meritele și i-a apreciat pentru performanțe, încurajându-i și motivându-i să exploreze în continuare științele și tehnologia.

FIRST LEGO League Moldova a culminat cu o ceremonie de premiere, în cadrul căreia toți copiii au primit medalii și diplome de participare.

...

...

FIRST LEGO League Junior Moldova s-a desfășurat cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei prin intermediul Proiectului de Competitivitate din Moldova. Organizatorul evenimentului este Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC).

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal