Maia Sandu susține că Ilan Șor „bate cel mai tare” în PAS pentru că partidul său e singurul care cere sancționarea lui.

„Nu l-am văzut niciodată și nici nu vreau să-l văd, și sper să ajungă după gratii și să-și petreacă acolo tot restul vieții, pentru că dacă ar lua cel puțin câte 1 an pentru un milion, deja s-ar face foarte mulți ani acolo”, a spus Sandu la TVR Moldova.

Ea se arată sigură că PAS va ajunge în viitorul Parlament și va face tot posibilul ca Șor să ajungă să-și ispășească pedeapsa. „El nu are ce să caute în Parlament. Ar fi culmea prostiei să ajungem în situația în care omul care a furat 12% din Produsul Intern Brut să ajungă în Parlament. Parcă PD se laudă cu Agenția de Integritate și mă întreb dacă această Agenție îi va elibera un certificat lui Ilan Șor pentru ca acesta să poată candida. Haideți să vedem. E evident că PD vrea să-l scoată cu basma curată, și amânarea ședințelor de judecată e un caz real”, a mai adăugat fosta ministru al Educației.

În scurt timp, Șor a revenit cu o replică dură la adresa Maiei Sandu, tutuind-o în declarația sa.

„Ești un manager de nivel mijlociu a proiectului PLDM pe care eu l-am finanțat. Trebuie să înțelegi că eu știu cu cât te plătea Filat, în plic, în fiecare lună, ca adaos la salariu. Și tot eu puneam acei bani în plic, înainte ca el să ajungă la tine. Ție ți-au dat mai mult decât altora, de aceea ar trebui să-ți fie rușine să spui că trăiești modest și chiar sărac”, scrie Șor într-o postare oficială.

Mai mult, primarul de Orhei a acuzat-o pe Sandu că „din Europa aduci doar propaganda LGBT” și a etichetat-o drept „membru al acestei comunități”. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!