În valoare anuală, exporturile au atins cota de 2,6 miliarde USD, ceea ce reprezintă o maximă istorică, scrie pe pagina sa expertul economic Veaceslav Ioniță. 

„Creștrea este de 490 milioane USD în valoare anuală. Această creștere este aproape exclusiv asigurată de creștrea exporturilor spre Uniunea Europeană. Altfel spus în valoare anuală exporturile spre UE au înregistrat o creștere de 370 milioane USD sau 76% din totalul de creștere a exporturilor Moldovei”, mai scrie expertul.

Cele mai exportate grupe de mărfuri pe care Moldova le exportă în țările UE sunt mașini și aparate electrice, îmbrăcăminte și accesorii, semințe și fructe oleaginoase. În țările CSI se exportă mai mult fructe comestibile și nuci, băuturi, lichide alcoolice, oțet și produse farmaceutice, arată datele Biroului Național de Statistică

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!