Oamenii de ştiinţă de la NASA n-au oferit deocamdată prea multe detalii dacă forma de viaţă extraterestră de pe Marte a existat acum mulţi ani sau dacă există posibilitate de a interacționa și acum cu ea.  Totuși experții par să fie mai siguri ca oricând în ceea ce privește anunțul făcut. 

„Au crescut şansele ca, în misiunile viitoare de pe Marte, să găsim semne de viaţă antică şi dacă cineva a trăit acolo”, a spus un reprezentant NASA.

Materia organică a fost identificată cu ajutorul robotului trimis de NASA pe Marte. Acesta are mărimea unui mic autoturism și cântărește 900 de kg, devenind astfel cel mai greu obiect creat de mâna omului și lansat pe Marte vreodată (vehiculele sondelor Viking cântăreau sub 600 kg).

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!