Primarul de Băcioi solicită azil politic peste hotare. Motivul ar fi „acțiunile banditești ale lui Constantin Țuțu și PDM”

Primarul de Băcioi solicită azil politic peste hotare. Motivul ar fi „acțiunile banditești ale lui Constantin Țuțu și PDM”

Primarul de Băcioi, Vitalie Șalari, solicită ambasadelor acreditate în R. Moldova să-i ofere azil politic. Fostul liberal care a migrat la PUN spune că ar fi supus persecuțiilor din partea PDM și, în special, a deputatului Constantin Țuțu. 

Șalari spune că deja ar avea intentate opt dosare penale și ar fi fost amenințat de oameni din anturajul deputatului PD.

Potrivit alesului local, în localitate au loc „fărădelegi”, una dintre care ar fi avut loc chiar recent, când un grup de consilieri democrați și socialiști au blocat biroul secretarului Primăriei și au sechestrat safeul. Potrivit primarului, în aceste zile urmau a fi atribuite loturi de pământ unor tinere familii din localitate, lucru pe care consilierii respectivi nu l-ar admite, unii dintre ei atribuindu-le lor sau apropiațiilor lor.

Publicitate

Șalari spune că istoria datează încă din 2011, de când a devenit primar și a identificat „sute de terenuri oferite ilegal unor persoane care nu aveau niciun drept să le dețină”.

„Documetele au fost semnate de fosta secretară, Raisa Stoica. Am sesizat organele de poliție și procuratura și a fost un demers de suspendare din funcție, în 2012. Pe parcurs, doamna Stoica a aderat la PD, pentru a fi protejată de urmările grave ale faptei sale. Până la urmă, ea a fost achitată în aprilie 2018, nici măcar cu interdicția de a ocupa funcție publică. Unii consilieri care o susțin au dispus repunerea ei în funcție”, spune Șalari.

El susține că recent au fost sistate și alocațiile financiare pentru comună, iar democrații l-ar presa să cedeze funcțiile de viceprimar și de secretar al primăriei.

„Avem o situație încordată și permanent ne așteptăm de acțiuni banditești de la deputatul PD Constantin Țuțu”, mai adaugă edilul. „Rog ambasadele să-mi acorde azil politic pentru că-mi fac griji pentru mine, familia mea și sănătatea mea. Acțiunile lor au pericol real, rog organele de drept să se autosesizeze pe toate cele declarate de mine și să întreprindă toate măsurile necesare pentru a mă proteja. Nu am încredere în instituțiile statului. (...) Nu exclud că după conferința de presă de astăzi voi fi „decapitat” și mă voi trezi cu alte dosare”, a mai spus Șalari.

Citește reacția PD aici: PD comentează spusele primarului de Băcioi: Declarațiile sale nu au probe

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal