„A fost aprobată reperfectarea licenţei de societate de investiții, eliberată BC „EXIMBANK-Gruppo Veneto Banca” S.A. pe termen nelimitat cu eliberarea unui nou formular de licenţă, prin schimbarea denumirii din BC „EXIMBANK-Gruppo Veneto Banca” S.A. în BC „EXIMBANK” S.A.”, se arată în comunicatul CNPF. 

Decizia de schimbare a denumirii a fost aprobată în cadrul Adunării generale ordinare anuale a companiei. 

Despre intențiile Grupul bancar Veneto Banca de a-și scoate la vânzare activele din Republica Moldova, România, Albania și Croația s-a anunțat încă în februarie 2016. Atunci motivele invocate au fost pierderile financiare acumulate în anii precedenți.

Acum un an Intesa Sanpaolo SpA a anunțat despre achiziția unor active și pasive ale Veneto Banca SpA, inclusiv Eximbank din Republica Moldova. La 13 martie curent a fost a înregistrat dreptul de proprietate al noului acționar Intesa Sanpaolo SpA asupra pachetului unic de acțiuni ale băncii.

Intesa Sanpaolo este unul dintre grupurile bancare de top în Zona Euro, ocupând în Italia poziția de lider în toate domeniile de afaceri (retail, corporate și gestionare de capital). Intesa Sanpaolo are o prezență selectată în Europa Centrală și de Est, precum și în zonele din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, cu peste 1.100 de subdiviziuni și 7,7 milioane de clienți deserviți de filialele ce operează în domeniul banking-ului comercial în 12 țări. 

Grupul Veneto Banca a fost unic acționar la Eximbank, care a fost achiziționată în 2005 de omul de afaceri Boris Birștein.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!