Doctorița bătută la spital reacționează după finalizarea anchetei de serviciu: Toți cei care au semnat nu au verticalitate

Doctorița bătută la spital reacționează după finalizarea anchetei de serviciu: Toți cei care au semnat nu au verticalitate

Doctorița Ala Valenga, bătută de soțul unei paciente care a decedat, reacționează după ce instituția a comunicat că în cadrul anchetei făcute pe acest caz s-a constatat că Valenga ar fi încălcat mai multe prevederi din fișa de post, motiv pentru care a și luat bătaie.    „Procesul verbal este scris de vicedirectorul medical Artenii Ion, care este gata să mă sufoce după dezvăluirile care le-am făcut anterior și a pus membrii comisiei să semneze”, a declarat, pentru AGORA, medicul Ala Valenga. 

„Fără dubii este accident la locul de muncă. Inspecția Muncii la 15 martie mi-a dat răspuns, însă, era nevoie de o investigație in cadrul SCM1. Este clar că eram în birou și în orar. Accidentul de muncă se consideră și în drum spre muncă și în drum spre casă. Procesul verbal este scris de vicedirectorul medical Artenii Ion, care este gata să mă sufoce după dezvăluirile care le-am făcut anterior și a pus membrii comisiei să semneze. Toți cei care au semnat sunt oameni fără verticalitate! Din sindicate am ieșit cu toată secția de 4 ani. Nu mai suportam cum se aștern sub administrație”, a precizat Valenga.

Acum doctorița spune că este gata să meargă în instanță pentru a se apăra.

Publicitate

„Cum pot, așa lupt cu ipocriții. Șeful comisiei este șef de gospodărie, șefa resurse umane e venită de la Tutun CTC, fuge să nu dea ochii cu mine. Este juristă și înțelege că nu este corectă. Rotari, inspectorul muncii, în timpul orelor la spital umbla pe la șantiere. Ce să vorbim. Moral sunt bine. Urmează judecata. Voi cere anularea deciziei și prejudicii morale. Vă invit să participați activ în desfășurarea cazului. SCM1 este la pământ. Administrația trebuie urgent schimbată. Se încalcă drepturile și a angajaților și nu mai puțin a pacientilor”, a conchis sursa.

La începutul lunii martie, Ala Valenga a fost bătută de soțul unei paciente internate la Spitalul Clinic Municipal nr 1, care a decedat subit din cauza unei boli de inimă. Spitalul refuză să califice lovirea medicului ca „accident de muncă”.

Mai exact, comisia a constatat că Ala Valenga nu a anunțat nici rudele despre decesul pacientei, nici personalul de gardă, și nu a respectat obligațiile din fișa de post. În procesul verbal se menționează că pacienta a decedat dimineața, la aproximativ ora 07:00. Ala Valenga, care era și șefa secției, a venit la serviciu la 08:00 dimineața. În document se indică despre faptul că un cadavru se poate afla în salon pentru cel mult două ore jumătate, apoi este dus la morgă. La 09:00 dimineața, au venit și rudele pacientei, care au intrat în salon și au găsit-o fără suflare. Soțul femeii s-a năpustit asupra Alei Valenga, într-un exces de furie.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal