VIDEO. Năstase cere sistarea demolării cinematografului Gaudeamus. Proprietarii au chemat poliția: „Faceți PR politic”

VIDEO. Năstase cere sistarea demolării cinematografului Gaudeamus. Proprietarii au chemat poliția: „Faceți PR politic”

Primar general ales, Andrei Năstase, împreună cu fruntașul PPDA, Alexandru Slusari, au intrat pe teritoriul unde se demolează clădirea fostului cinematograf Gaudeamus. Năstase le-a cerut proprietarilor imobilului să sisteze imediat demolarea clădirii. Aceștia însă au refuzat, cerându-i lui Năstase și persoanelor cu care a venit să părăsească teritoriul privat. Politicianul însă a refuzat, proprietarii au chemat poliția, iar spiritele au început să se încingă.

UPDATE 10:02 Năstase a părăsit terenul pe care se află fostul cinematograf Gaudeamus, în momentul în care mai mulți oameni, împreună cu consilieri socialiști, au forțat intrarea pe teritoriu, dar nu au reușit. „Prezența socialiștilor este o provocare a lui Plahotniuc. Face parte dintr-un proiect comun al lui Plahotniuc și Dodon de discreditare a societății civile”, a declarat el.

************

Publicitate

„În calitate de primar ales, vă rog sistați lucrările de demolare și haideți să găsim cele mai bune soluții pentru oraș, chișinăueni, mediul de afaceri, de experți, în strictă conformitate cu interesul municipal”, le-a spus Năstase oamenilor de acolo.

„Nu aveți dreptul să vă aflați pe proprietatea privată, unde vă aflați în mod ilegal”, a fost replica proprietarilor, acuzându-l pe Năstase că încalcă legea: „Haideți să ieșim în afara terenului și vă arătăm absolut toate actele. Putem să venim și la Primăriei și în mod deschis vă arătăm toate actele necesare, și dumneavoastră veți prezenta documentele pe care le aveți”, au spus ei.

Citește și: VIDEO. Protestele de la Gaudeamus continuă. Manifestanții vor adopta o rezoluție

Năstase însă s-a arătat neclintit în fața cerințelor și propunerilor proprietarilor, cerând procurorilor să intenteze dosare pe acest caz. „Veți răspunde conform legii”, a spus Năstase, adăugând că în acest caz este implicat și democratul Constantin Botnari, alias „Borsetka”.

Nici polițistul venit la fața locului nu a reușit, deocamdată, să-l convingă pe primarul ales să părăsească terenul.

Tot astăzi, mai devreme, Andrei Năstase îl căuta la Primărie pe viceprimarul Nistor Grozavu, pentru a discuta la subiectul demolării cinematografului de la Telecentru.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal