„Fiind împătimiți de patrimoniu și aducând de atâția ani muzica bună, muzica clasică în spații emblematice ale României, a fost foarte ușor să trecem granița astăzi în acest splendid loc. Când am văzut castelul mimi în internet am fost fascinat, surprins, siderat, mirat și sincer să fiu, m-am îndrăgostit de el. Astfel locurile redevin centrul comunităților și comunitățile alea există pe hartă. Și uitați-vă, suntem aici ca la Beverly Hills”, spune Răzvan Popovici, inițiatorul SoNoRo Conac și directorul festivalului de muzică de cameră SoNoRo.

Proiectul SoNoRo Conac, de la fondarea sa, a fost în strânsă colaborare cu BRD Group Societe Generale. De aceea, extinderea turneului și în Republica Moldova și colaborarea cu Mobiasbancă a venit firesc, seara muzicală având loc cu sprijinul băncii și exclusiv pentru clienții Mobiasbancă.

„Pentru Moldova este un proiect inedit, este prima dată când avem invitați de  așa talie internațională, cu un format special. Aici e o oportunitate de a ne partaja experiențele, de a face proiecte noi, într-o ambianță total diferită de cea clasică. Noi credem că asta este succesul nostru, promovând totodată arta, sportul, dar și a pune în valoare locurile istorice din R. Moldova”, a declarat Stela Ciobanu, Secretar General Mobiasbancă. 

Oaspeții serii au fost încântați cu creații semnate de George Enescu, Eugène Ysaÿe,  Johann Halvorsen și  Ludwig van Beethoven, interpretate de muzicienii de la SoNoRo, dar și de un solo la o vioară Stradivarius al violonistei olandeze Rosanne Philippens.

Seara a fost încununată cu răcoarea vinurilor marca Mimi, sorbite pe notele unor creații muzicale nemuritoare, iar havuzul din fața castelului a „dansat” pentru invitați. Mobiasbancă crede în artă, iar prin concertul „Rapsodii în piatră” a adus un omagiu patrimoniului arhitectural național prin muzică de calitate.

P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.