FOTO. Singura grădiniță dintr-un sat din Telenești, renovată din banii oferiți de Guvernul României

FOTO. Singura grădiniță dintr-un sat din Telenești, renovată din banii oferiți de Guvernul României

Singura grădiniță din satul Ciulucani, raionul Telenești, a fost renovată dintr-un grant oferit de Guvernul de la București. Aceasta a fost astăzi inaugurată, la eveniment fiind prezent și ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. Peste două milioane de lei au fost oferiți de partenerii români, contribuția autorităților publice locale fiind de aproape 300 de mii de lei, iar cea a Fondului de Investiții Sociale din Moldova (FISM) - de 175 de mii de lei.

„Vechea grădiniță de copii era amplasată într-o fostă casă de locuit și nu dispunea de suficient spațiu pentru fiecare copil. Autoritățile locale au decis să reprofileze unul din blocurile gimnaziului din localitate în grădiniță. Grădiniţa a beneficiat de lucrări și bunuri de aproape trei milioane de lei. A fost schimbat acoperișul, au fost montate uși și ferestre noi, a fost reparat sistemul de încălzire, sistemul de ventilare, sistemul electric și rețelele de apă și canalizare. De asemenea, instituția a fost dotată cu mobilier pentru grupe, utilaj pentru blocul alimentar și echipament pentru terenul de joacă”, a declarat directorul executiv FISM, Mircea Eșanu.

...

Publicitate

Ambasadorul României la Chișinău a reiterat sprijinul Guvernului de peste Prut pentru țara noastră. „Prin tot ceea ce facem aici, dorim să contribuim la îmbunătățirea vieții cetățenilor Republicii Moldova. Cred că este important să acordăm atenția cuvenită viitorului, să avem copii educați, iar locuitorii acestei frumoase localități să fie mulțumiți”, a spus Daniel Ioniță.

...

Grădiniţa „Porumbei” din satul Ciulucani funcţionează din anul 1982. Pentru prima dată în istoria satului, în cadrul instituției renovate va fi creată o grupă de creșă, destinată copiilor de la doi ani. Beneficiari direcți ai proiectului sunt cei în jur de 100 de copii în vârstă de 2-7 ani.

...

Pentru renovarea și dotarea grădinițelor din Republica Moldova, Guvernul României a alocat 26 de milioane de euro prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”. De aceste fonduri au beneficiat 933 de grădiniţe din Moldova.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal