Potrivit materialelor cauzei, membrii grupului ar fi identificat doritori de a intra în posesia terenurilor, după care, contra unor sume de bani, care se ridicau până la 10 000 de euro pentru un teren, le-ar fi legalizat prin falsificarea mai multor documente.
Pentru a da o tentă legală tranzacţiei, bănuiţii ar fi falsificat certificate de proprietate, dându-le numere de înregistrare fictive, prin care se atesta dreptul beneficiarului asupra terenurilor. De regulă, cumpărătorii primeau dreptul de proprietate cu un număr de înregistrare din anii 90, atunci când s-ar fi constituit întovărăşirea pomicolă şi, prin urmare, puteau fi consideraţi membri ai întovărăşirii cu drepturi depline asupra terenurilor. Asta chiar dacă tranzacţiile , de facto, se desfăşurau în perioada de după anii 2000.
Ieri, procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au operat mai multe percheziţii, iar în urma acestora primarul din Trușeni şi preşedintele întovărăşirii pomicole menţionate au fost reţinuţi pentru 72 de ore şi sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu. De asemenea, investigaţiile continuă şi în privinţa altor persoane din administraţia locală, participaţia cărora urmează a fi probată.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.