DescOperă se anunță a fi o sărbătoare de natură și „muzică divină”. Tot ce trebuie să știi despre festival

DescOperă se anunță a fi o sărbătoare de natură și „muzică divină”. Tot ce trebuie să știi despre festival

Festivalul de muzică clasică descOperă, care va avea loc în perioada 15 - 18 iunie la Butuceni, Orheiul Vechi, se anunță a fi o sărbătoare de proporții. Mii de spectatori, atât din Moldova, cât și de peste hotare sunt așteptați să viziteze lunca râului Răut, unde artiștii celebri vor interpreta, în aer liber, cele mai celebre piese din istoria muzicii. 

Organizatorii se așteaptă la o prezență sporită la festival. De această dată, numărul vizitatorilor ar putea depăși cinci mii de spectatori (atâtea persoane au fost la descOperă anul trecut).

Programul artistic va fi unul bogat și va include cele mai renumite opere din toate timpurile. Festivalul se va deschide cu o monumentală cantata scenică „Carmina Burana”, scrisă de cunoscutul compozitor german Carl Orff, interpretată de artiștii Filarmonicii Naționale Serghei Lunchevici, sub bagheta renumitului dirijor austriac Friedrich Pfeiffer. În calitate de soliști vor fi soprano Tatiana Costiuc (ea însăși fiind originară din Orhei) și artiștii români Sorin Lupu și Andrei Otean.

Publicitate

„Suntem siguri că va fi o surpriză de proporții pentru publicul nostru.Este pentru prima oară când Carmina Burana se prezintă spectatorilor de la noi într-un asemenea context”, a spus ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

Pentru ziua de duminică este programat un concert excepțional de valsuri ale lui Johann Strauss.

Luni, 18 iunie, artiștii Teatrului Național de Operă și Balet Maria Bieșu vor prezenta celebra operă „Nabucco” de Giuseppe Verde, în regia lui Andrea Battistini.

Toate piesele vor fi prezentate în aer liber, la Butuceni, în lunca Răutului, acolo unde stânca, râul și toate împrejurimile „alcătuiesc un decor fantastic pentru muzică divină pe care artiștii noștri vin s-o ofere publicului din Republica Moldova și din alte țări”, spun organizatorii.

Prețul biletelor e de 200 - 350 de lei. Pentru studenți și pensionari, prețul e de 150 de lei, cu prezentarea carnetului respectiv. Biletele pot fi procurate în casele Teatrului Național de Operă și Balet Maria Bieșu și ale Filarmonicii Naționale Serghei Lunchevici, dar și online, pe www.iticket.md.

Pentru cei din Chișinău, va fi organizat transportul tur-retur. În fiecare zi de la Teatrul Național de Operă și Balet vor merge microbuze începând cu ora 15:30. Prețul călătoriei într-o singură direcție va fi de 35 de lei.

Vizitatorii sunt rugați să nu vină cu cărucioare pentru copii sau împreună cu copii care nu au împlinit 7 ani.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal