„Maia Sandu vorbește multe prostii. Dacă am să ascult toate prostiile ei... Ori ea e zero profesionalism economic, și acum nu înțeleg cum Lupu și Dodon au ținut-o în Ministerul Economiei, sau minte. Legislație de genul ăsta au foarte multe state în lume. SUA are, Marea Britanie, Cehia recent a aprobat o astfel de lege. Țările Baltice, Malta, Bulgaria, Serbia au programe care încurajează investițiile care le dau, după, cetățenie. Vorbim de un control riguros al banilor, de unde sunt. Merg prin sute de filtre ca să ajungă printr-un program de obținere a cetățeniei”, a declarat președintele Parlamentului.

Candu a adăugat că lidera PAS minte atunci când critică acțiunile guvernării la Washington. „Am stat în fața partenerilor din SUA, și ne-au spus că bravo moldovenilor, noi vă dăm ca exemplu altora. Pe sistemul bancar s-au făcut minuni. Ați reușit să faceți pentru prima dată în istoria țării hârtii de valoare pe cinci ani. Ei ne laudă, ne spun cât de bravo suntem, iar cineva se duce la Washington și minte”, a mai spus Candu.

Reacția Maiei Sandu nu s-a lăsat mult așteptată. Aceasta a publicat pe pagina sa de Facebook un răspuns pentru vicepreședintele PD.

„Când Andrian Candu, isterizat, vine cu astfel de calificative în adresa mea sau a PAS, poți doar să constați cât de slabi și lipsiți de orice credibilitate au devenit. Limbajul său violent arată că, după alegeri, PD își propune să guverneze alături de Dodon și Șor, la adresa cărora nu prea are critici.

Însă oamenii văd că așa-numitele lor proiecte - protejarea ucigașilor, demolări cu carul la mijloc de noapte, vinderea cetățeniei pe ascuns unor oameni cu trecut dubios, tergiversarea dosarului Șor pentru a-l lăsa sa cheltuie banii furați, niciun bănuț întors din miliardul dispărut, Arena Națională și câte și mai câte - sunt niște „inițiative” făcute împotriva cetățenilor și a statului, doar în interesul propriului buzunar”, a scris lidera PAS.

„Noi, cetățenii onești ai acestei țări, suntem în război direct cu corupții, indiferent dacă aceștia sunt din PD, PSRM sau alte partide-marionetă. Cei de la guvernare știu că năruirea lor nu mai poate fi oprită, că noi reprezentăm un pericol real la adresa confortului și libertății lor, de aceea devin tot mai isterici, iar metodele lor devin tot mai mârșave.

Răbdarea oamenilor are însă o limită. În toamnă, vom pune punct batjocurii și vom câștiga, alături de toți cetățenii, acest război cu hoția și minciuna”, a adăugat ea.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!