În primul document, Ilan Șor solicită intentarea unui dosar penal. „Prezenta plângere izvorăște din multiplele acțiuni prejudiciabile comise de către Maia Sandu, realizate prin susținerea comportamentului discriminatoriu în sfera politică și socială în raport cu mine, bazată pe criteriu etnic, convingeri și apartenență politică. La concret, această faptă se manifestă prin hărțuirea sistematică a persoanei mele, materializată în crearea unui cadru intimidant, ostil, degradant și ofensiv, pe criteriu de etnie, convingeri și apartenență politică, prin publicații și diseminarea unor informații care nu corespund adevărului, prin intermediul rețelelor de socializare, care îmi discreditează imaginea”, se arată în plângerea înregistrată.

Deși numele primarului de Orhei apare cel mai des în rapoartele companiei Kroll, acesta susține că a fost defăimat de Maia Sandu, care l-ar fi învinuit de furtul miliardului. „La originea prezentei plângeri se află activitatea ilicită comisă de către Maia Sandu, constând în intoxicarea publicului cu falsuri, care presupune defăimarea deliberată a persoanei mele, activitate realizată prin multiple postări pe rețeaua de socializare facebook.com, sub formă de mesaje, comentarii, precum și prin diseminarea de informații care nu corespund adevărului, fiind însoțită de învinuirea comiterii de către mine a unor infracțiuni deosebit de grave, în conținutul cărora făptuitoarea admite injurii”, scrie acesta în cea de-a doua plângere.

Anterior, Maia Sandu a spus că îl va ataca pe Ilan Șor în judecată, după ce acesta a spus că i-a dat bani în plic prin intermediul ex-premierului Vlad Filat.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!