Memorandumul a fost semnat de Ministrul Educației, Monica Babuc, ministrul Economiei, Chiril Gaburici, rectorul Universității Tehnice din Moldova, Viorel Bostan și președintele Asociației Naționale a Companiilor din domeniul Tehnologiei Informației, Irina Străjescu. 

 Potrivit anunțului oficial, introducerea disciplinei Educația Digitală în școli are drept scop „propulsarea Moldovei la un nou nivel de dezvoltare umană”. 

După cum a anunțat primul ministru Pavel Filip în cadrul unui summit EdTech, din 1 septembrie 2018, disciplina Educația Digitală va fi studiată de copiii începând cu clasa I. Ministrul Educației, Monica Babuc, pare să fi confirmat această intenție.

„Reforma curriculară cu care ne ocupăm la moment acordă o atenție deosebită educației digitale. Această componentă se planifică a fi introdusă din clasa I, la fel cum cursurile de robotică”,  a spus ministrul înainte de a semna Memorandumul. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!