La 14 iunie, în cadrul bibliotecii naționale pentru copii ,,Ion Creangă” a fost lansată campania de promovare „E biblioteca mea”, organizată împreună cu Novateca.

În cadrul panelului de discuții la care au participat mai mulți experți și parteneri ai bibliotecilor participanții au fost informați despre modificările legislative care presupun dezvoltarea durabilă și necesitatea prestării unor servicii utile tuturor cetățenilor. Acum o mare parte a bibliotecilor din Republica Moldova oferă servicii precum accesul la internet, diverse cursuri de perfecționare, robotică, limbi străine și săli de lectură moderne.

„Novateca se bucură de această realizare importantă, care constituie un pas esențial în procesul de modernizare a bibliotecilor din Moldova și continuă să inspire bibliotecarii să împărtășească noi perspective cu colegii și utilizatorii săi de bibliotecă”, a declarat directorul Programului Novateca, Evan Trcz,

„Biblioteca noastră, alături de întreaga rețea din țară, și-a diversificat gama de servicii și astăzi se bucură de tot mai mulți vizitatori care ne pășesc pragul pentru a explora noi oportunități”, a mărturisit directorul Bibliotecii Naționale pentru copii „Ion Creangă”, Claudia Balaban.

Participanții la evenimentul de lansare au avut ocazia să facă un tur al bibliotecii pentru copii „Ion Creangă” și au observat în timp real câte oportunități găzduiește o bibliotecă, majoritatea vizitatorilor optând să ia parte la cursurile de programare, orele de limbă engleză dar și la cursurile de semne pentru copii hipoacuzici.

 

P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.