Orheiul Vechi, o nouă destinație pentru turism de aventură. Află care sunt principalele trasee și ce păsări pot fi văzute acolo

Orheiul Vechi, o nouă destinație pentru turism de aventură. Află care sunt principalele trasee și ce păsări pot fi văzute acolo

Turismul de aventură devine tot mai popular în Republica Moldova. Una dintre principalele destinații este Orheiul Vechi. În curând, cei care vor vizita această rezervație cultural-naturală vor găsi acolo traseuri noi pentru bicicliști și alergători, dar și spații pentru observarea păsărilor. 

Orheiul Vechi va deveni în curând principala destinație de vizitat pentru cei care sunt pasionați de turism de aventură. Acesta este scopul proiectului implementat, în perioada iunie-august 2018, de asociațiile obștești RunMoldova, Club sportiv de ciclism montan MTB și Mișcarea Ecologistă din Moldova.

În primă fază a proiectului Turism de Aventură Orheiul Vechi vor fi lansate trei trasee: Traseul fortificația getică Butuceni (4 km de drumeție și spațiu pentru observarea păsărilor, Orașul Medieval (7 km de drumeție și alergare) și Traseul Valea Țigăncii (5 km de ciclism și alergare).

Publicitate
...

„Turismul de aventură este o soluție perfectă atât pentru turiștii care practică un stil activ de călătorii, cât și pentru sportivii amatori, care vor putea utiliza o serie de rute, cu distanțe de la trei până la câteva zeci de kilometri, pentru drumeții, alergări într-o ambianță naturală și istorică unică, cu acces gratuit în orice moment”, a menționat Iulian Bercu, cofondator RunMoldova.

Orheiul Vechi este un loc bun pentru iubitori de birdwatching, susține ornitologul Silvia Ursul. În această rezervație naturală pot fi observate cel puțin 75 de specii de păsări, inclusiv grangurele (Oriolus oriolus), prigorie (Merops apiaster), pescărușul albastru (Alcedo atthis) și egreta mare (Casmerodius albus).

...

...

Speciile de păsări care pot fi văzute în Orheiul Vechi. Sursa imagini: Google Images

Amintim că Orheiul Vechi găzduiește, începând de astăzi, festivalul de muzică clasică în aer liber DescOperă, în cadrul căruia se va face lansarea proiectului privind Turismul de Aventură, susținut de Ministerul Educației Culturii și Cercetării, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei și Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova.

Începând din 2012, industria turismului din Moldova a avut parte de creștere substanțială. Astfel, în ultimii patru ani, Moldova a evoluat de la una dintre cele mai necunoscute destinații, la una din top 10 destinații ce trebuie vizitate în 2018, conform publicației Lonely Planet.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal