În cadrul ședinței care a avut loc joi, instanța a examinat solicitarea avocaților privind anularea mandatului de arest preventiv pe numele lui Renato Usatîi și solicitarea liderului „Partidului Nostru” privind transferarea dosarului penal în Marea Britanie.

Drept rezultat, potrivit avocatului Anatol Istrate, instanța și-a exprimat bănuiala că în decursul ultimului an procuratura nu a desfășurat activități procesual-penale pe marginea dosarului. Astfel, instanța a solicitat procurorului să prezinte „raportul” privind activitatea desfășurată.

În context, Istrate a subliniat că în pofida faptului că dosarul penal a fost intentat încă în 2016, nici pînă acum acesta nu a fost transmis în instanță. Potrivit avocatului, procurorii tergiversează intenționat procesul, pentru a-i îngrădi accesul liderului „Partidului Nostru” la alegerile parlamentare.

Acest material este un Advertorial Politic și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.