Orange Java Academy, primul program de instruire în IT al Orange Systems, și-a desemnat finaliștii

Orange Java Academy, primul program de instruire în IT al Orange Systems, și-a desemnat finaliștii

În perioada 19 septembrie - 13 iunie curent, pe parcursul a nouă luni, s-a desfășurat primul program de instruire în IT al Orange Systems - Orange Java Academy. Scopul acestui program este de a face față provocărilor pieții muncii din Moldova, prin a contribui la pregătirea profesională a tinerilor în domeniul IT, care să suplinească rândurile specialiştilor în acest domeniu..

În cadrul programului, 21 de tineri pasionaţi de IT au studiat gratuit cel mai popular limbaj de programare, Java. Ghidați de profesionişti cu experienţă internaţională, participanții și-au transpus cunoştinţele în dezvoltarea aplicaţiei web.

...

Publicitate

Julien DUCARROZ, Director General Orange Moldova: ”Orange, în calitate de promotor al inovației și educației digitale, se implică activ în pregătirea noii generații de specialiști în domeniul IT. Orange Java Academy reprezintă o oportunitate unică pentru tineri de a dezvolta cele mai noi soluții tehnologice și servicii mai bune pentru cetățeni. Prin perseverență, angajament și agilitate, reușim să ne aliniem tendințelor viitorului și să contribuim la dezvoltarea domeniului IT în Republica Moldova”.

Peste 200 de tineri au aplicat la Java Academy, iar în rezultatul unui concurs riguros, care a inclus și o probă de testare a cunoştinţelor, cei mai buni 21 dintre aplicanți au fost desemnaţi să participe la Orange Java Academy, iar 14 dintre aceștia au ajuns finaliști ai programului.

Programul de instruire a inclus două module: primul a vizat bazele teoretice ale limbajului de programare Java, iar al doilea modul a vizat însușirea Java Enterprise Edition, a tehnologiilor aferente creării unui produs software real și lansarea lui în producție. Programul a fost și un „test de rezistență”, reconfirmând că programarea necesită perseverență, dedicație și agilitate.

...

Participanții au lucrat intens pentru a livra un produs fezabil și au dezvoltat o platformă de sondaje - Orange Pulse. Ulterior, fiecare manager poate extrage rapoarte în baza sondajelor. Produsul va fi implementat de Orange Moldova, începând cu luna curentă.

...

Victor Bivol, Coordonator Proiect Absolvire: ”În premieră pentru Orange Moldova, am reușit să implementam o soluție internă cu sistemul de autentificare automat, prin metoda Kerberos. Partea practică a proiectului a fost foarte ambițioasă, cu limite în timp destul de restrânse. Faptul ca astăzi avem o aplicație lansată în cadrul Orange, utilizând cele mai noi tehnologii, confirmă că este dorință și potențial enorm din partea absolvenților Java Academy”.

...

Mihai Vlas, participant extern, stagiar: ”Orange Java Academy mi-a dezvoltat abilitățile de programare, comunicare și lucru în echipă. Personal, am găsit această experiență drept o provocare personală, fiind în ultimul an de studii, am dorit să aflu ce prezint ca developer, iar Orange Java Academy mi-a oferit această șansă. Astfel de proiecte aduc un impact considerabil atât pentru participanți, cât și comunității IT, oferind oameni pregătiți, care nu cedează în fața greutăților”.

...

...

Despre Orange Systems

Orange Systems este IT hub-ul Orange Moldova, rezident al parcului IT, în care se regăsesc peste 350 de angajați. Peste 50 la sută dintre specialişti prestează servicii de IT nearshoring pentru partenerii externi, în următoarele domenii: software development, testarea și asigurarea calității, controlul și managementul proiectelor IT, automatizarea proceselor, business intelligence și big data.,Prin activitatea sa, Orange Systems îşi exprimă ambiţia de a dezvolta segmentul IT şi de a deveni un prestator de servicii în domeniul IT în ţară şi peste hotare, precum şi un angajator important în acest domeniu.

P.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal