Proiectul de decizie prevede formarea unui lot de pământ pentru construcţii din intravilan, în domeniul privat al municipiului Chişinău, sectorul Ciocana, cu suprafaţa de 1,0593 ha. Terenul va fi transformat în proprietate publică și va figura drept cale de comunicație, fiind prevăzut pentru proiectarea şi construcţia conductei de transport gaze naturale pe direcţia Ungheni — Chişinău.

Decizia a fost adoptată cu 46 de voturi. „Sperăm că acest vot să fie în beneficiul locuitorilor. E un lucru așteptat, monopolul rusesc trebuie să fie diluat. Sperăm să se reflecte și în tarife, că ele pălesc în buzunarul cetățenilor”, a declarat liberalul Ion Cebanu.

Amintim că la 1 septembrie 2017 a fost eliberat certificatul de urbanism pentru proiectarea lucrărilor de construcție a conductei de transport gaze naturale pe direcția Ungheni - Chișinău.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!