GALERIE FOTO. Muzică divină pe lunca Răutului. Festivalul DescOperă vă invită să ascultați opera „Nabucco” în regia lui Andrea Battistini

GALERIE FOTO. Muzică divină pe lunca Răutului. Festivalul DescOperă vă invită să ascultați opera „Nabucco” în regia lui Andrea Battistini

Cel mai mare festival de muzică clasică din această vară a început la Butuceni, Orheiul Vechi. Cea de-a treia ediție DescOperă se desfășoară pe lunca Răutului, acolo unde stânca și râul alcătuiesc un decor fantastic pentru muzică divină. Operele sunt interpretate de artiștii Teatrului Național Maria Bieșu, ai Filarmonicii Naționale, sub bagheta renumitului dirijor austriac Friedrich Pfeiffer.

Festivalul DescOperă a adunat sute de persoane care au venit să asculte cele mai renumite opere muzicale din toate timpurile. Ieri spectatorii au avut parte de un concert de valsuri ale lui Johann Strauss, interpretat sub bagheta dirijorului austriac Friedrich Pfeiffer.

Festivalul a început vineri cu o monumentală cantata scenică „Carmina Burana”, scrisă de cunoscutul compozitor german Carl Orff în 1937, interpretată de artiștii Filarmonicii Naționale Serghei Lunchevici.

Publicitate

Astăzi, 18 iunie, artiștii Teatrului Național de Operă și Balet Maria Bieșu vor prezenta celebra operă „Nabucco” de Giuseppe Verde, în regia lui Andrea Battistini (ora 19:00).

Biletele pot fi procurate la casele Teatrului de Operă și Balet și Filarmonica Națională, dar și pe site-ul iTicket.md. Totodată, bilete se vor vinde și la Info-Point Butuceni.

Organizatorii pun la dispoziția spectatorilor transport până la Butuceni. Biletele pentru transport pot fi cumpărate pe site-ul iTicket.md. Microbuzele vor porni de la Teatrul de Operă și Balet la orele 16:30 și 17:30.

Nabucco este o operă în patru acte, ce are la bază libretul italian redactat de TemistocleSolera, inspirat din povestea biblică. Este, cronologic, a treia operă verdiană, considerată drept cea care a statornicit reputația sa de compozitor. Subiectul urmărește, pe parcursul celor patru acte, evoluția condiției poprului evreu - de la cea de oprimare la cea de libertate - dar și a atitudinii împăratului Nabucodonosor - întâi de aroganță, apoi de umilință - în fața Dumnezeului Atotputernic. Evenimentele istorice sunt folosite ca fundal pentru un complot politic și romantic. Premiera a avut loc pe 9 martie 1842, la Scala din Milano, sub numele original de Nabucodonosor.

Regia: Andrea Battistini (Italia)Scenografia: Iurie Matei, Artist al PoporuluiConducerea muzicală: Friedrich Pfeiffer, AustriaPrim-maestru de cor: Oleg Constantinov, Maestru în artăSoliștii de operă, Orchestra, Corul și Baletul Teatrului Național de Operă și Balet Maria Bieșu

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal