În luna martie curent Primăria municipiului Chișinău a prezentat un proiect care presupune reparația capitală a trecerii subterane de pe bulevardul Dacia din capitală, în zona Spitalului Clinic Municipal nr. 1.

„În urma vizitei efectuate la pasajul subteran de pe Viaduct, am dispus începerea lucrărilor de reparație curentă a acestuia. Vor fi reparate scările de acces,va fi restabilit iluminatul pasajului și se va curăți rețeaua de canalizare.În primăvară, vom începe la accest pasaj lucrări de reparație generală, astfel încât să facem  toate îmbunătățirile necesare”, declara primarul interimar de atunci Silvia Radu.

Primăvara a trecut, dar lucrările de reabilitare se pare că au rămas doar la nivel de promisiuni și declarații. O mare parte a locuitorilor nu se încumetă să treacă prin pasajul de lângă Spitalul Clinic Miunicipal nr. 1. Iluminatul lipsește cu desăvârșire, iar scările și tavanul sunt un real pericol pentru pietoni.

Reamintim că proiectul privind reconstrucția pasajului subteran a fost realizat de către Institutul municipal de proiectări „ChișinăuProiect″, costul lucrărilor de reabilitare fiind estimate la circa 3 milioane de lei.

Contactat de AGORA, directorul „ChișinăuProiect” Pavel Cazacu a declarat că nu știe din ce cauză sunt amânate lucrările proiectului întrucât responsabili de situație se fac autoritățile publice locale.

Mai jos vedeți cum ar fi trebuit să arate trecerea subterană potrivit proiectului:

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!