Deputatul a ținut să menționeze că democrații au fost primii care au depus în Parlament proiectul de modificare a Constituției. 

„Primul proiect înregistrat în Parlament a fost cel cu direcțiea europeană de dezvoltare. Apoi, de la liberali, a venit ca o condiție inițiativa de modificare a articolului 13 din Constituție. Dacă liberalii votează pentru proiectul nostru, el trece. Sunt suficiente voturi pentru asta”, a mai adăugat Diacov.

Politicianul a lăsat să se înțeleagă că susținerea liberalilor este condiționată de modificarea articolului 13 din Constituție, iar aici lucrurile deja devin mai complicate.  

„Nu e niciun secret că și în fracțiunea noastră sunt oameni care nu for susține proiectul (n.r. - privind modificarea limbii). Pentru nimeni nu e un secret și pe acest subiect nu poți obliga un deputat să voteze. Eu consider că limba în Republica Moldova e română. Tot așa cu austriecii vorbesc germana, jumătate de Africa vorbesc franceza etc. Dar alți colegi nu consideră așa. Noi trebuie să fim toleranți, trebuie să fim atenți cu ei. Acest subiect este delicat, nu poate fi rezolvat cu toporul”, a conchis Diacov fără a menționa când ar putea fi supus votului în Parlament proiectul de modificare a Constituției. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!